Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 5 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diskuze o prohřešcích a trestech
Když někdo trollí nebo tu emaří, jsou tři možnosti:
a) ignorovat to (logicky - žádný výsledek.. naprostá rezignace na ovlivnění okolní reality a na kvalitu tohoto fóra a diskuze - většině lidí je to samozřejmě velmi pohodlné, protože nemusí nic dělat)
b) smazat to/moderovat (pak tu lidi brečí nad cenzurou, uráží se a ve výsledku to může skončit třeba i banem na fóru, když je někdo hodně beznadějný případ - viz nedávná historie.. tohle nedělám rád a je to pro mě poslední možnost, protože tak můžeme přijít i o lidi, kteří mohou být někdy v budoucnu prospěšní.. u Pietra konkrétně mi to zrovna přijde zbytečné, protože vím, že je schopný i rozumné diskuze k věci, což se nedá říci o všech)
c) nebo na to upozornit  (ve snaze něco zlepšit)

Upozornit na trolling nebo emaření není trolling, to je snaha vrátit a držet diskuzi v nějakých kolejích. Smile Tedy naprosto přesný opak definice trollingu. Jsou zde samozřejmě jedinci, pro které je tato snaha vzhledem k jejich záměrům zde na fóru vysloveně nepřátelská, ale tak nějak doufám, že takových je tu minimum.

Jen připomenu třeba pravidla fóra, na jejichž dodržování jsem tímto apeloval. Ocitujeme:
Citace:1. Vyjadřovat se slušně (tj. bez urážek)
2. Pokud možno psát k věci (zbytečně neodepisovat, pokud váš příspěvek neposune diskusi o něco dále správným směrem)
Teď se zeptám - v příspěvku, na který jsem reagoval, byl bod 2. fóra dodržen? Ne, nebyl.
Takže tímto za sebe minimálně můžu říct, že jsem z obliga.
Klidně to považujte za výkon moderátorských pravomocí formou varování a za snahu posunout diskuzi správným směrem (respektive vůbec se k nějaké rozumné diskuzi vrátit) a kdo nechce číst nebo se ho to netýká, přeskočí. Smile

Já vím - je nepříjemné číst o sra*kách, ale jinak je nikdo neuklízí a nikdo nepřestane generovat. Pokud něco nepojmenuješ a neodsoudíš, tak si rezignoval a náprava nikdy nemůže přijít a to je stav, kde si myslím skončit nemáme zapotřebí.
Odpovědět

Příspěvky k tématu
RE: RE: Návrhy - od Pietro - 09.06.2016 v 19:49
RE: RE: Návrhy - od Stig - 10.06.2016 v 09:28
RE: RE: Návrhy - od Whitey - 10.06.2016 v 10:50
RE: RE: Návrhy - od Stig - 10.06.2016 v 11:17
RE: RE: Návrhy - od Fujiwara - 10.06.2016 v 11:26
RE: RE: Návrhy - od Stig - 10.06.2016 v 11:30
RE: RE: Návrhy - od Fujiwara - 10.06.2016 v 11:37
RE: RE: Návrhy - od Stig - 10.06.2016 v 11:56
RE: RE: Návrhy - od Stig - 10.06.2016 v 11:41
RE: Telegrafické zprávy. - od Stig - 11.09.2017 v 20:20