04.05.2009 v 10:44
Hodnocení:
0
Mantis: 0
Vloženo do Mantisu 0-krát v 0 postech
(04.05.2009 v 07:19)Selessin napsal(a): Já jen pohled z trošku jiné strany. Hraju tu už delší dobu, ale když je pěkně, tak mám pauzy. (cca týden) Nehraju postavu, která by byla moc společenská a proto sem hned po první pauze přišel o možnost získávat online expy. Questy už mám hotové a tak přísun expů potřebných pro zvýšení levelů stojí jen na pár stále dokola se opakujících věcech. Licence stok a radnice, zakázky od řemeslníků.... Pro samý zabíjení nemám ani čas na svoje básně a písně. Já vím, že stačí zajít do Isharu a tak dlouho tam blbnout, až si toho všimne GM a zvedne mi známku, ale todle prostě není styl samotáře. Když někoho potkám, tak s ním rád chvilku hraju, ale abych z toho dělal uměle divadlo pro známku mě nesedí. Nešlo by ty online expy úplně nezastavovat? Takhle stačí týdenní pauza a můžu se zas další týdny loudat na svém šestém levelu. A místo RR hraní barda, stejně lítám a zabíjím.
Ano, pokud trestáme za prohřešky zastavením expů, potom bychom neměli asi trestat za to, že někdo pár dní nelognul. Myslím, že snížení na např. 5 - 7 expů za minutu by mohlo být dostačující.
Celebrimborion, ten, který jako druhý spatřil prsteny moci ...
04.05.2009 v 12:33
Hodnocení:
0
04.05.2009 v 13:27
Hodnocení:
25
moje řeč  líbili semi Whiteovi nápady třeba cestička ze síry
Severus Gasel Snape - vyvolávač
Maniel - pyrofor bez expů:(
Rarfu
Mým hlavním cílem je - dotáhnout spolu s GM systém zakázek do hotové podoby
04.05.2009 v 13:36
Hodnocení:
0
Nemůžu si pomoci, ale ať čtu jak čtu, vidím, že se všichni víceméně shodujeme na to samém , mluvím o podstatě hry.. což mi dělá upřímně radost a věřím, že to co tu píšete, se bude silně odrážet i na vývoji hry. Protože konec konců, MW si dělají hráči sami...
04.05.2009 v 13:39
Hodnocení:
0
Me se strasne libi jak hraci to hazou na GM a GM na hrace  Zamyslet by se meli vsichni. Pokud se ale rozpadne parta kolem GM, tak hraci zmuzou leda prd. tak se Myrsho zamysli,jestli je lepsi delat rozbroje a hadat se nebo se pokusit nalezt spolecnou cestu a jit v te vizi ktera tu byla.
04.05.2009 v 16:34
Hodnocení:
0
04.05.2009 v 16:34
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 04.05.2009 v 16:34 od Felix.)
Podle mě (i když vím že za to schytám pár komentářů) by se měl navýšit cap a trošku popohnat onlineXP 
Pro nás, zaměstnané školou je to časově dost náročný  )...neříkám to nějak napálit...ale popohnat to
04.05.2009 v 16:52
Hodnocení:
88
ja by som sa vrátil k tomu o čom som sa už dávnejšie bavil s Geom.
Pred nejakou dobou som podobný topic tu založil. viac menej som sa pýtal ludí na ich názor, avšak dlhodobý výpadok internetu mi zabránil odsledovať čo sa s topicom nakoniec stalo a tiež som vypadol z práve nabehnutej dejovej línie s loďkou.
moja neúčasť na hre, nech už ju spôsobí čokolvek je viac menej určitá chyba z mojej strany, ale aby som začal pekne po rade tak najprv by som chcel všetkým pripomenúť jednu velmi dôležitú vec.
Na betu1 som sa prihlásil z viac dôvodov. Tým najzákladnejším bolo to že Manawydan je svet ktorý je velmi tvárny a nieje problém sa s niekým dohodnúť na rozumnej realizácii kvestu, stavebnej úprave a tak podobne. Pokial má byť manawydan svetom kde je možné takmer všetko tak som na správnom mieste.
Treba si však uvedomiť to že nič nejde bez určitej disciplíny zo strany hráčov i Gm. Apropo... hráčov nie - Betatesterov.
Ak zhrniem moje dojmy z doby kým som testoval MWklienta tak ma prekvapilo ako sa velmi rýchlo fixly veci ktoré boli vážnym problémom a dnes v podstate máme hotového klienta ktorý je ready to use pričom bugy a pády a hardwarová nenažranosť starého klienta sú tatam...
Celkovo by som rozdelil betatesterov na dve skupiny - tých čo šli proste po bugoch a reportovali ich a tých ktorý hovorili čo sa im nepáči. V čom je rozdiel...? v tom že ak mi niekto napíše že v novom klientovi sa mu zdá že postava pláva na povrchu, tak to nieje problém klienta. Musím povedať že ma sklamal prístup mnohých ludí čo tu hrajú v tomto smere.
ak ale projekt MWklienta hodnotím celkovo tak môžem zodpovedne povedať že MW má svojho plnohodnotného klienta ktorý schová do vrecka každý blud z Electronic Arts, pričom fázu testovania MWklienta by som dnes označil ako Gama - tj. už to nieje testovacia, ale ostrá verzia - dať do volnej prevádzky a prípadné chyby opravovať následne po ich odhalení.
Od zverejnenia Mwklienta po stav kedy som ju označil za "schopnú" prevádzky a kedy bola volne releasnutá všetkým uplynulo naozaj len pár mesiacov, pričom MW ako server sa stále realizovať nepodarilo.
Myslím že problém je podobný ako u betatesterov ktorým vadia veci typu "plávajúca postava", ale v tomto prípade sa to týka aj časti RT. Viem to z praxe - pár krát sme sa nevedeli dohodnúť pri vývoji hry na prioritách. Zopakujeme si ich teda.
1. Balancovanie systému
2. Dokončenie povolaní
3. Dokončenie mapy
ak mám povedať velmi mierne, tak je síce fakt že Gm Marina šla tak trochu proti celému Gm týmu s tým že si presadila Drowov. ak to beriem realisticky tak to poviem asi takto:
a) velmi aktívne sa podielala na dokončení rasového systému
b) pomohlo to následnému rozvoju mapy
c) tiež to pomohlo balancovaniu povolaní a rás
d) skomplikovalo to prácu ostatným skriptérom
e) vyludnilo to Ishar
Pokial tu niekto tvrdí že mapa je šialene malá tak je to fakt s ktorým sa môžeme zmieriť, ale GM boli vždy ochotný na Rp základe kúsok novej mapy ukázať.
Pokial je tu kritika na quest Gm že sa kvesty nedejú lineárne a následné udalosti nedávajú logický zmysel tak musím súhlasiť. V tomto smere by som chcel RT týmu navrhnúť to aby quest GM povinne hrali nejakú postavu, mali tak predstavu o tom čo sa deje v hre - poznali motívy hráčov/postáv, rovnako ich situáciu a názory. Som si istý aj tým že by to pomohlo stmeliť quest GM s ich okolím.
takže všetko čo chcem povedať by som zhrnul asi do pár viet:
1. Musia sa nadalej testovať veci v hernom systéme, musí aj existovať odpoveď na konkrétny bugreport od Gm najlepšie tou formou že chyby sa opravia, inak sa nikam nepohneme.
2. Quest GM musia mať povinný kontakt s hrou. Ak týždeň niesom v hre tak potom sa len pozerám čo všetko sa to za mojej neprítomnosti udialo a vôbec nemám poňatia čo sa deje. Zopár quest Gm vo mne tento dojem vyvoláva v podstate vždy.
3. Určia sa priority pre betatesty, určia sa priority pre opravy, určia sa priority pre budovanie. Velmi jednoducho ale poviem to že prednosť má predovšetkým budovanie. Nemôžeme testovať niečo čo nieje implementované.
4. Mapa, a hra sú odmena za účasť v hre. Preto by som chcel navrhnúť aby sa nové časti mapy otvárali na prostom základe množstva hráčov - ideálne na základe denného maxima.
5. Bolo by vhodné vymyslieť motivačný systém pre to aby hráči hrali. Roleplay určite týmto systémom byť môže, avšak najviac k online hrám viaže buď túžba po nových schopnostiach, alebo nových nepreskúmaných oblastiach, prípadne túžba udržať si nejaký ten herný majetok a spoločenský status. Nutno ale dodať že pri betatesteroch by taktýto motivačný systém nemal byť potrebný.
6. S geom sme sa už dávnejšie o tom bavili. Chce to určite Deadline kedy sa skončí beta a začne sa ostrá.
z celkovej analýzy mi vyšlo že najzákladnejšie bugy sú odstránené, to čo treba je dobudovať cypronu, urobiť analýzu kúziel. Veci ako dungeony, alebo niektoré systémové NPC sú zatial nepotrebné, pretože je možné ich vyriešiť počas behu ostrej.
Treba určiť ale koncept toho ktoré funkcie sú pre hráčov vždy dostupné, a tiež to ktoré môžu zastávať len GM, a tiež to ktoré funkcie budú zastávať výhradne NPC.
05.05.2009 v 08:36
Hodnocení:
0
....ještě mám připomínku k často zmiňovanému systému "ztráty online XP" při nepřítomnosti delší jak 2 dny".......a pokusím se oproti předchozímu příspevku stručně, páč si dobře uvědomuji, že nikdo nemáme asi čas číst celý odpoledne příspěvky, které se dají poměrně stručně a výstižně shrnout do 10 řádků :-)) ...sry Mire :-)
Jakožto pracující jedinec bych byl rád, kdybych nemusel být systémově trestán "ztrátou expů" za to, že odjedu na dovolenou ! Pokud přece hraju standardně každý den a mám tedy slušný přísun XP, proč bych ho měl ztratit jenom proto, že je to tak nastaveno?
Ale abych nepřicházel jenom se stížností, ale i s nápadem - co takhle řešení typu "depozit" účtu? Jednalo by se o možnost, kdy jestliže vím, že odjíždím na X dnů, mohu účet zablokovat ("zmrazit") na konkrétní počet dní, které by se nezapočítávali do onoho limitu? Zkusme diskutovat o této možnosti.
Alvaris - eldamarská velekněžka ve službách Corellona
Artherion - farmář a velkopěstitel pro chudý lid
05.05.2009 v 09:16
Hodnocení:
0
Vzhledem ke krásnýmu počasí venku chápu, že nehraje tolik lidí. Taky jsem to omezil, protože nedá se nic dělat.. Ale motorka chce prostě na výlet!  Jen co mi vadí je odchod Whiteyho...
05.05.2009 v 09:21
Hodnocení:
131
Zvážíme možnost prodlužování délky trvání nárůstu onlineXP za dny, kdy nejste připojeni.
K ostatnímu se zatím nevyjadřuji, ale neříkám tím, že zbytek ignorujeme...
05.05.2009 v 15:57
05.05.2009 v 15:57
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 05.05.2009 v 15:58 od Destephano.)
geo mohl by ses strucne vyjadrit, co se vam zde libi a co ignorujete.
nechci apelovat na whiteyho, ale ten se hojne ke vsemu vyjadroval, asi jsem si na to zvykl
05.05.2009 v 18:47
Hodnocení:
25
k Mirovi postu  chtelo by to bud dokoncit nebo odstranit ocarovani u alchymistu je hotov jenom jeden lektvar  a dokončít už barda .bard je jedno z povolání které jsou nej na Rp ale nedá se za něj moc hrát
Severus Gasel Snape - vyvolávač
Maniel - pyrofor bez expů:(
Rarfu
Mým hlavním cílem je - dotáhnout spolu s GM systém zakázek do hotové podoby
06.05.2009 v 23:52
Hodnocení:
0
Uffff, po dlouhý době jsem zase zavítal a nestačím se divit. No v krátkosti jak to vidím já, je to takový dlouhodobější pohled:
Exp systém, expy za čas = Dobrý, odlišujete se od ostatních, je to zajímavá alternativa. Ale lidi nato nejsou zvyklý, ze všech různejch her jsou zvyklý na zabíjení, zabiju víc jsem lepší, udělám víc questů jsem lepší, udělám tohle udělám tamto, každá jedna činnost mě dycky posune trochu dopředu. Bohůžel expení za čas trošku smazává rozdíly mezi děláním činnosti a neděláním činnosti. Chce to hráče víc motivovat, příběhem, guildama, miniquesty... Quest gm dokážou s hráčema udělat zázraky, ale taky je to sakra dřina a prdel to taky neni udělat zajímavej quest a vtáhnout hráče do děje...Pamatuju ještě sortu lidí, questařů co flusali zajímavý questy jeden za druhym, udělali 3-4 denně (na hodně starý DP2) a zábava byla brutální... Ale jak řikám, neni to prdel a ty questaři to musej vzít skutečně zodpovědně...Questař přece nemuže lognout třeba jednou za 3dny aby obhlídnul situaci, questař tou hrou a celym světem musí žít...
Co jsem viděl za hodně dlouhou dobu tu byli převážně dost sliby na úpravy věcí, který dlouhodobě dodělaný nejsou a ani se do nich moc lidem nechce. Viz kněz, bard, vyladění bojovýho systému atd. atd. Místo toho se přidávali trošku podle mýho třeba i zbytečný věci, a pracovalo se na trošku něčem jinym než bylo potřeba...
Možná jedna z věcí, která dost komplikuje tenhle vývoj a vyladění záležitostí je to, že tu neexistuje uzavřená skupina třeba betatesterů, který maj potřebný informace k tomu aby mohli seriozně něco testovat... Neřikám dát všem vyjetý kody volně k dispozici to ne, ale taky nemůže bejt pouze RT team, který sám pořádně nemá čas testovat ale podle feedbacku "mě se to nezdá je to divný opravdu to takhle má fungovat? podívejte se nato..." se snaží upravit systém... Viz ten boj...
Když nevim jak mam přesně podle kódu dávat rány, tak jak by to mělo být, jak vim, že je dávám dobře a jestli teda tam v tom někde neni zakopanej pes ? Když se vyjede dokumentace, skutečně testeři to projedou vyzkoušej jestli všechno sedí přesně podle úmyslu a doku, fajn... Posune se to dál, protože se třeba najde konkrétní chyba a třeba i řešení, hlavně to nebude muset dělat všechno jeden člověk...
Já bych to shrnul...
Berete si na svá bedra občas možná velký závaží, než dokážete zvládnout. Vykašlete se třeba na některý drobnosti a vyfikundace jako je novej pathfindig a daší brutalitky, radši udělejte pořádný jádro nejdřív ať je na čem stavět...To znamená povolání, client (supr už je fajn), systém expy... To nejnutnější co je potřeba k tomu, nahodit wajp a ostrou... Omáčku okolo doděláte pozdějc...
07.05.2009 v 15:26
Hodnocení:
131
Technická pro Rajbu: my tu máme experienci za zabíjení, řemeslné zakázky, lovecké questy...
Expy za čas je pouze doplněk, odměna za dobré RP (původně měl tvořit 40-60% příjmu experience, ale může to být i méně).
Ale se zbytkem se nedá než souhlasit, více či méně.
- já osobně tento topic sleduji pravidelně a hodnotím vaše reakce. K ničemu z toho se většinou nevyjádřím, pokud to není outdated (jako teď Rajba), nebo vyloženě lživé (příklad nemám). Spíše si to shrnuji, co si myslí většina, co považujete celkově za nejpalčivější a pak z toho pro sebe vyvozuji závěry.
P.S. tento topic je 7 dní starý, proto je na nějaké celkové závěry ještě brzy
07.05.2009 v 20:33
Hodnocení:
1
Ikdyz jsem se nechtel vyjadrovat v tehle diskuzi (uz kvuli tomu ze jsem tady moc dlouho nehral a neznam vsecko[ jsem preletavy ptacek  ]) tak to nakonec udelam...
za 1. Nechapu proc davat postih za to ze hrac nehraje myslim si ze to neni dobry napad zbytecne to bude komplikovat a odrazovat hrace (kazdy hrac musi sam pochopit ze cim dele nehraje tim vic straci prehled o hre, spoluhracich atd...)
za 2. Rozsireni mapy by stacilo jen o kousek (nove priserky popr. nejaky ten dung.) a hodilo by se jak uz tu bylo receno vybrat nejake misto mimo mapu a dat prostor rasam at si vybuduji sve mesta... (Gm nemuseji delat vse ne?  a tim myslim vse od cest az po sochy domy atd... hodne to hrace zabavi je jiste ze musi mit nad sebou nejaky dohled aby to nejak vypadalo ale to se da vyresit ...)
za 3. Osobnosti v dulezitych pozicich by opravdu meli mit jen jednu postavu, byt casto aktivni (popr. zvolit 1 ci 2 zastupce) a hlavne se venovat hre a hracum a tak budovat svet.
za 4. questy questy questy popr. nejake nasmerovani na foru kde nejaky sezenu a o co zhruba vnem jde...(v zadnem pripade ne navod!!!)
a za 5. Pripada mi ze pro zacatecnika a neznalce manawydanu tady chybi nejake zasveceni do systemu. Chtelo by to sepsat nejake zakadni principy a jak asi zacit na co si davat pozor atd...
Berte to s rezervou je to jen muj pohled na vec  a mozna mylny 
A nakonec musim pochvalit ze jsem nikde nevidel to co jsem videl na manawydanu opravdu nadhera skvele systemy a napady a o tom klientu (ikdyz jsem jeste nezkousel... klobouk dolu)!!! Jen tak dal drzim vsech 11 prstu :-D
07.05.2009 v 21:00
Hodnocení:
0
SUTECH:
1) jak toto nemuzes pochopit. Je tu online XP system a proto se musi davat postih za to ze nehrajes. Pokud hrat nechces, tak hru vypni a nehraj, pokud hrat chces, tak hrej a nestuj tam jak trubka.
2)Dungu je tu dost si myslim ne? Kdyz se hraci rozhazi po mape, tak tech 10 hracu co tiu ted je, si rozhodne nic nevybuduje to mi ver, uz to tu bylo na zacatku a vsichni vime ze to stalo taky za prd.
3) mozna meli mozna ne, neni tu ale zase tolik pozadavku aby to nestihali.
4)ANo s timto musim souhlasit, ty Questy by to chtelo, proste nova motivace to je to co hrace drzi ve hre
5)Ostatne jako na jinych shardech nikde nevis co mas delat je to i tady. Ale myslim si ze kdyz clovek chce a je jedno kolik mu je, tak vzdycky mu nekdo pomuze. Delat nejaky navody na foru je podle me blbost. Jen co bych vytkl je ten prvni kvest. Kterej kdyz jdes od AO tak ti to tam hned nahodi.
07.05.2009 v 21:50
Hodnocení:
0
Votary
1. Musim naprosto nesouhlasit. Co když chci hrát a nemůžu? Dovolená s manželkou u moře... nebo všichni musíte uznat že je venku hezky... dál já ted dva tejdny makal na babičky bytě a fakt jsem neměl čas hrát. Teď přijdu a mám zmražený expi za to, že jsem vlastně nemohl hrát. Je to spravedlivý? Podle mě tohle podkopává hráče akorát k tomu, aby přestali hrát. Já když jdu si zahrát, tak si chci odpočinout a ne to dělat z pravidelnosti kvůli hodnocení. Pro mě hra neni jen jedinej můj odpočinek a mám dost svých zájmů, dělám dva sporty a nehodlám nic vyřadit kvůli tomu, abych neměl zmrazený expi. Popravdě tohle mě dost naštvalo, já vlastně za nic přijdu o expi na určitou dobu než se mi rozmrazí a tvrdit něco jako tak hraj a nestůj mě rozesmálo a dost naštvalo.
07.05.2009 v 21:57
Hodnocení:
326
Souhlasim, ze to spravedlivy neni.
07.05.2009 v 22:06
Hodnocení:
0
07.05.2009 v 22:06
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 07.05.2009 v 22:07 od Votary.)
Mno urcite ale vsichni vite, ze Online zkusenosti je jakoby takovej bonus k celkovym zkusenostem za hru. To ze za zabiti vlka je par XP je vec druha. Ovsem dalo by se, a asi i melo, pokud clovek odlogne aby ten cas na snizeni znamky nebezel, to by bylo urcite skvele, to by ovsem musel nekdo ten system ale prekopat. Ano bylo by to skvele  ale najde se nekdo takovy?
Ale stojim si za tim, aby jsi tam nestal jak trubka a nehonil XP casem s tim ze tam postavas a obcas neco reknes. a za noc mas dalsi level.
08.05.2009 v 07:01
Hodnocení:
0
Me jen tak napadlo ze by se mohlo udelat NPC holiče než furt oběžovat GM že chce někdo jiné vlasy...
|