Manawydan Fórum

Úplná verze: [OOC] Poslední kapka (pravidla soboje) + bezpředmětná diskuze
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8
event ktorý mal byť dnes bol pôvodne plánovaný ako protiakcia za udalosť v cyprone. jej zrušenie kvôli obštrukciám zo stratny Bratrstva beriem len ako prehru GM týmu v snahe udržovať veci v rovnovážnom stave.

Pri akcii v cyprone došlo k tomu že na PVM event prišlo GM so skupinou PVP hráčov pričom bolo umožnené PVP flagy dočasne pre účely eventu ignorovať.

Následne ak za začne plánovať akcia ktorá sa dopredu dohodne s Bratrstvom ktorej ciel má byť odplata za predchodzí event zrazu dôjde k obštrukciám z ich strany a celý event sa zruší.

Kvôli vzniklej situácii požadujem vysvetlenie (ooc) a nápravu systémových nedostatkov ktoré som počas oboch eventov zistil (o tom sa budeme baviť zvlášť).

1. Chyba vznikla v koncepte oboch eventov, pretože GM a aj učastníci vytvárali event s nejakým očakávaným koncom.

2. Chyba - niesú to GM ktorý robia eventy. bohužial alebo vdakabohu sú to hráči. Sú aj také eventy ktoré nemám ani ja v moci odvolať ani z OOC ani z RP pozície.

3. Chyba v prvom prípade došlo k ignorovaniu PVP flagu, v druhom sa oficiálne vraj mal dodržovať, pretože event nebol... Žiadne nejasnosti, žiadny komunikačný šum si z pozície GM nemôžte dovoliť. Najprv PVP flagy neohlásene padnú a potom hoci sa ohlasovalo ich ignorovanie majú zrazu byť dodržiavané. Až sa rozhodnete dajte mi vedieť.

4. Ak by ten event dopadol hociako po obštrukcii bratrstva na fóre som bol pevne rozhodnutý túto reakciu akú dnes vidíte spísať. Ich cielom totiž bolo vyštvať ťa z organizovania kvestu, a bohužial je mi lúto že ste im na to ako GM tým skočili.
Nevim o tom, ze to mela byt protiakce...nikde mi to nebylo receno. Jaka pravidla jste si domluvili, takova jste meli. To ze jste je domluvili tak, ze je kazda strana pochopila jinak, je vase chyba.

1) Prvni event jsem nevytvarela a o druhe muzu 100% rict, ze jsem ho nevytvarela s nejakym predurcenym koncem.

2) Jaky event jste si vytvorili, takovy ho mate. Ja ho chtela pouze zastit...bohuzel se mi dostaly neuplne a smyslene informace (umyslne ci neumyslne) a proto jsem od toho odstoupila a event zrusila. Bylo to to jedine, co jsem mohla v danou chvili delat. To ze jste pokracovali i pres to, ze ja odstoupila je zase vase chyba.

3) Ja dala jasne predem najevo, ze odstupuji a vyjimku rusim. Vsude se jasne rikalo, ze se jede podle beznych PvP pravidel. Co si domluvite nekde na vasem srazu je mi uprime jedno. Zavazna jsou pravidla a to co rekne GM. O zadnem sumu se tu neda nic rict. Pred zapocetim eventu jste byli upozorneni jeste jednou, mohli jste si flagy zapnout, cas na to byl.

4) Tohle je naprosto zcestny pohled jednoho hrace ci skupiny hracu. Ja stejne tak muzu rict, ze vy jste schvalne spatne formulovali pravidla, aby k tomuhle nasledne doslo a mohli jste obvinovat bratrstvo a takhle by se mohlo obvinovat donekonecna.

Tim ze rikam vase chyby, myslim vas hracu.
(31.01.2011 v 00:13)Mir napsal(a): [ -> ]1. Chyba vznikla v koncepte oboch eventov, pretože GM a aj učastníci vytvárali event s nejakým očakávaným koncom.

2. Chyba - niesú to GM ktorý robia eventy. bohužial alebo vdakabohu sú to hráči. Sú aj také eventy ktoré nemám ani ja v moci odvolať ani z OOC ani z RP pozície.

3. Chyba v prvom prípade došlo k ignorovaniu PVP flagu, v druhom sa oficiálne vraj mal dodržovať, pretože event nebol... Žiadne nejasnosti, žiadny komunikačný šum si z pozície GM nemôžte dovoliť. Najprv PVP flagy neohlásene padnú a potom hoci sa ohlasovalo ich ignorovanie majú zrazu byť dodržiavané. Až sa rozhodnete dajte mi vedieť.

4. Ak by ten event dopadol hociako po obštrukcii bratrstva na fóre som bol pevne rozhodnutý túto reakciu akú dnes vidíte spísať. Ich cielom totiž bolo vyštvať ťa z organizovania kvestu, a bohužial je mi lúto že ste im na to ako GM tým skočili.

1. drzet svet balanc neznamena rict jdeme jim podpalit barak a ono to musi 100% vyjit, to same u jakkehokoliv questu.
2. k tomuhle snad jen...nekdo ma zranene ego. Stejne kecy byly kdyz nam gm dalo info a drowove pojeli nadzemce. Uz si tu na toto zvykam.
3. zadne nejasnosti nebyly. Bylo to oznameno den dopredu. Ve hre se to probiralo skoro kazdou hodinu na chatu. Kazdy ucastnik byl Xkrate zpraven o zmene podminek. Kazdy mel dost casu si ten flag zapnout. Jelikoz akce byla oficialne zrusena gm co ji poradalo, tak i po vitezstvi by vysledek vasi akce ciste zavisel na vuli bratrstva.
4. Ja puvodne pozadoval aby veskera domluva byla vedena pres verejne forum k vyhnuti se podobnych veci, bylo mi sdeleno ze Colwyn to odmita.


Na zaver se jen optam co by dodrzeni tech bodu zmenilo na vysledku? Nic. Stejne byste vsichni pokapali.

Edit: moji snahou nebylo ziskat vyhody, moji snahou bylo aby se bitva odehravala alespon z poloviny v rp urovni (hodinove prace na pribijeni kuzi na steny, jejich shaneni-300 kuzi se nesezene za 10min! + psani prislusnych rp postiku). To ze jste si to vysvetlili jak jste si to vysvetlili je jen vas problem kdy ve vsem zavistive hledate naznak supportu, vyhody a jine.

Prikladam seznam uprav o ktere bylo pozadano, aby se neustale neomilalo neco o ik pastech:

Citace:Opatření proti ohni
Srub bude mít stěny zvenčí vymazány hlínou. Hlína tak bude izolovat jednotlivé klády a pomáhat proti ohni.
Zvenčí a střecha budou pobita kůžemi jež budou zvlhčeny.
Účel: při pokusu o zapálení by gm bralo tato opatření v potaz.
Provedení: gm určí množství surovin které jsou potřeba. Poté budou provedeny příslušné práce in char. Zjednodušení: potřebné věci (např 4 kůže – jedna kozesina kryje 2 pole- na osm polí ) stěny/střechy se naskládají na sebe během role play hry přibíjení. Na konci až budou práce hotovy, gm vše smaže (nebo to dáme do pytlíků a odevzdáme gm pro ušetření práce).
Vevnitř budou rozmístěny sudy s vodou pro případné hašení. Těsně před útokem bude rozlita i voda uvnitř, k navlhčení dřeva a kuží zvenku (víme in char přesný čas, Farrian nás informoval).

Barikády
Hodláme „zamčít“ dveře. Útočníci je budou muset vyrazit. Za dveřmi budou barikády z nábytku, beden plných hlínou a kamení k zůžení manévrovacího prostoru. Ilicius dostal nápad, že nám každý kus barikády vymění za zničitlný předmět a že nastaví interakce pro ničení.
Potřebujeme zabednit verandy. Z každé je vidět do vnitřku a lze bez potíží všechny uvnitř zabít masovými kouzly. Vzali bychom nějaké logy dřeva a jednoduše to dočasně zabednili (k zrušení los).

Hořící sudy
Hodláme použít i hořící sudy, buď jako nástraha dole, anebo je vytáhnout na střechu a shodit dolů před vchod (zapálené) v okamžiku kdy vstoupí do budovy. Z 27 sudů pro vodu máme vyčleněno asi 3-4 které naplníme po vrch sírou (snad nám to nechytne než to hodíme dolů), a které bychom po střeše skutáleli dolů zapálené.
K této akci je potřeba prosekat díru ve střeše (něco jako černý dílek střechy s názvem „díra“ a port dovnitř, kam strčit kus lana) k přístupu na střechu. Jsem si vědom že to nepůjde uskutečnit nedá-li se po střeše chodit.

Tajný vchod
Z našeho sálu chceme spustit provaz dolů, na opačnou stranu srubu. V případě problémů přeživší prostě seskočí dolů a zmízí v lese.

Z pm Marine.
Mirovi: Cessnek řekl: Omloluvám se celému RT týmu za vzniklé situace, chyba není na vaši straně, ale na straně hráčů, přesněji domlouvajícíh se stran. Moje chyba byla že jsem vyhověl Colwynovi udělat event tak v krátkém čase, jelikož se vše mohlo jinak v klidu vyříkat v otevřeném ooc topicu. Pravidla pořešit. Chyba Colwyna byla v tom že to moc tlačil. Pak vznikla tato nejednoznačnost pravidel ještě den před eventem. Za stranu Bratrstva z Eventu tímto odstupuji a velice se omlouvám všem kdo se cítí poškozeni.
Nebráním se novému eventu v delším časovém horizontu, ať se nestano to co se stalo teď.
IG budu veškeré věci s tímto spojene ignorovat(žádné následky)." konec citace

Proto se ptám je obstrukce odstoupit od eventu a žádat jej naplnit v delším časovém horizontu, dokud se nevyjasní všechna pravidla jednoznačně?!
Jasně jsem řekl že se eventu nebráním ale právě v delším časovém horizontu at je čas na to se smluvit. Pak právě že padla polovina tvých výčitek! ! ! zamysli se

k dalšímu tvému "argumetnu": při útoku u horské pevnosti nebyla dána pvp vyjímka stejně jako ted, ale vyřešilo se to stejně jako ted:
kdo chce at nahlásí prohřešek v pvp, kdo nechce ať mlčí pro vždy. Stejnou možnost jsem měl já(náhlasit tvůj pvp prohřešek proti mě) stejnou možnost měli i ostatní. To že se tak nestalo ani u horkého průsmyku ani ted je jen důkaz, pro mne velmi cenný, značící solidárního ducha mezi hráči a uvědomnění si hráčů bez flagu, že jít do bitvy bez flagu není zrovna košer. Jiným slovem řečeno dnešní řežba byla podle pravidel u horské pevnosti(jen pvp flagy).

Jaký je rozdíl mezi bitvou u horské pevnosti a tou včerejší?
ŽÁDNÝ OBĚ BRATRSTVO VYHRÁLO! BiggrinBiggrinBiggrin
a jinak jsme lidi nidko není neomylný proto budme k sobě tolerantní. Je-li tu někdo takový kdo si nutně musí bouchnout, at mi napíše na global chat ig, vyběhnu v trenkách se koupat k řece napíšu mu kam at si mě sundá pro radost.
Jestli mi chce někdo jen zanadávat do různého čehosi prosím moje icq: 641 930 511
(31.01.2011 v 02:20)Cessnek napsal(a): [ -> ]Jaký je rozdíl mezi bitvou u horské pevnosti a tou včerejší?
ŽÁDNÝ OBĚ BRATRSTVO VYHRÁLO! BiggrinBiggrinBiggrin

Omyl Wink Rozdíl v obou bitvách tu je a na ten se asi Mir snaží upozornit.

V bitvě u horské pevnosti se střetly dvě skupiny lidí.

Ti, kteří byli připraveni pouze na event PvM jelikož byl takto prezentován a měl nějaké pokračování v podobě questů (nějaká sekundární DL týkající se Cyprony). Tito lidé byly na event přivedeni skrz "RP vývěsky na foru" a interakci NPC u severní brány Isharu. Kristián jakožto organizátor chtěl pobavit co možná nejšírší možné okolí lidí (hráčů) (vysloveně psal, aby i ti co hrají za "zlé" logli jiné postavy a pobavili se společně s nimi).

Pak tu byla druhá skupina, organizovaná, hrající "zlé" chary, která byla 100% připravená na PvP a dle toho také jednající. Tím nesnižuji vaše výdaje a jednání s velitelem z horské pevnosti, poskytnutí jim zbraní a zbrojí atp. právě naopak, to že jste to zabalili do tahového kabátu je chvályhodné.

Včerejší akce byla oficiálně zrušena a proto jsem si jí nezúčastnil.
Nicméně včera byly informace o eventu jasně dané a všichni znali a věděli o co půjde a také se na to připravili. U horské pevnosti nikoliv. (viz. výše)

To že obě bitvy Orci a Bratrstvo vyhrálo v tomto postu nezpochybňuji. Obě bitvy ale byly vedeny za naprosto rozdílných informací a podmínek Wink

Jen vsuvka, snažící se objasnit co asi Mir myslel. Nikoho nenapadám, neobviňuji ani nehaním.
Upresnim ta Rimoy: za informacii klamnych a zavadzajucich.
Ví se nějakej poměr sil? Kolik na který straně bylo mužů, žen a dětí? Smile

Cessnek
Jako postava výsledek akceptuju, ale jako hráč to vidím tak že na jedný straně stála banda výrostků z 9tý třídy a na druhý dva výrostci a pár šprtů z tříty třetí, takže pokud nezasáhne pan učitel, výsledek rvačky bude nejpíš pořád stejný Smile (PvP hráči vs PvM+(čistý)RP hráči) Smile Ale i tak jako hráč výsledek beru, jen mě mrzí že to zklouzlo k čistýmu PvP s naprostýmminimem RP Smile
(31.01.2011 v 09:50)Rygos napsal(a): [ -> ]Ví se nějakej poměr sil? Kolik na který straně bylo mužů, žen a dětí? Smile

Muži:
Kojak
Karlos
Lonias (?Biggrin)
Ug
Urken
Gobrug
Militians
Neznamy ork?

Ženy:
Chalithra
Matanja

Děti:
Drathart

Mozna jsem na nekoho zapomnel, nevim presne kolik nas bylo. Nejmene 2-3 postavy z protistrany byly podplacene a videl jsem je nebojovat Biggrin
Rygos: Takhle to bohužel ve vypjatém PvP, kde příliš záleží na výsledku boje chodí. Takhle probíhala i poslední válka orků s Bratrstvem a můžu říct, že ta válka pro mě byl jeden z nejnepříjemnějších zážitků na MW. Byl jsem mile překvapen, když jsem viděl, že se Drathart snaží to, co Colwyn v pravidlech popsal jako prachsprostou PvP řežbu proměnit v RP divadlo. Bohužel se na tomto pojetí obě strany neshodly a jelo se podle původního plánu. Naděje na záchranu RP mohla být, kdybyste poslali napřed osamoceného vyjednavače, jako jsme to udělali my.
Takhle se celé obě skupiny srazily na cestě nečekaně a část lidí neměla nervy zjišťovat, jestli se bude hrát RP, nebo váháním prohrávají důležitou bitvu.
Že vás to baví,.. čo si chcete dokázať? Radšej premýšľajme spoločne čo treba nabudúce spraviť, aby boli obe strany spokojné, a nie robiť zbytočnú flame war na fóre. Nie? Smile
Omyl! měli jste být varování, avšak kdyby kristian naprosto bezdůvodně nedal na bl orky XD, tak se k vám dostali a varovali vás. To že jste nebyli varování bylo znemožněno ze strany pořadatele.
Z mého pohledu se akce povedla. Omlouvám se hráčům, kteří čekali něco jiného, ale vše na RP rovině proběhlo zcela korektně a bylo to asi nejpravděpodobnější vyústění posledních událostí. Mám radost z podpory některých hráčů. Doufám, že si to užili i ostatní. A hlavně, že budou ze střetu dál vycházet.

Co se týče organizace, tak jsem se poučil. GM Marina příště raději vše 3x vysvětlím, abych měl jistotu, že to chápe a neměla problémy s komunikací. A již nic nebudu organizovat za spolupráci Bratrstva a hráče Ellera. Nejen proto, že ukázali že jejich slovo má na OOC rovině asi tak stejnou váhu, jako by bylo od jejich postav ve hře, ale především protože hrají jen pro svou zábavu. A ať se vymyslí cokoliv, vždy budou hledat skulinky, jak dohodu obejít. Viz například post číslo 1OO v tomto vlákně a snůška lží a spekulací vtipně napsaných pod slovem "Fakta".
ja se taky poučil, nepodléhat tlaku blba co žene event hrrrr hrrrr, pak totiž bude mín chyb. My jako bratrstvo mame jasno koho budem volit za další postavy Smile
Ano... to je o čem mluvím. Ať žije vaše RP.
Dohoda prestala byt dohodou v okamziku kdy do ni zasahl Whitey a zrusil bod o moznosti provest akci proti zucastnenym frakcim. Pokud je mi znamo Cesnek souhlasil s tim co bylo dojednano, ne s nasledujicimi modifikacemi bez nas. Co se tyka bodu o nezasahovani gm, bylo mi receno ze tento bod se vam nelibi, ze chcete moznost srub behem akce podpalit. Napsal jsem tehdy Cesnekovi at to tedy vyjedna tak ze zasahy formou udalosti budou povoleny, ale nebudou povoleny npc typu systemova straz. Take me informoval ze to tak nasledne dojednal. A byl i o tom presvedcen. V tom duchu jsme konali in char, psali pribehove posty. Nikdo z vas se neozval. Naopak behem dnu prichazel nas spion (ktery se akce mel zucastnit, jenz donesl i seznam lidi co chteji se zucastnit, a ktery by vas bouchal do zad-vse bylo ciste in char) nejdrive rekl Drathartovi ze nas chteji upalit v dome zaziva, druhej den prisel a rekl ze "prej srub nemusi moc horet staci kdyz se udusite". Nic z toho nenasvedcovalo ze to bylo domluvene jinak.

Ja trval na tom aby jednani bylo verejne, aby to nebylo jen tvrzeni proti tvrzeni a nikdo vlastne netusil co jste to upekli dohromady.Priznavam ze chyba byla vlozit do toho emoce, ale take to bylo ponauceni pro priste si vse overovat u protistrany.

Z rp hlediska celou akci povazuji za tragedii, ale jestli vam slo ciste o pvp, no fajn dostali jste co jste chteli.

Ono je jednoduche hazet prostoducha hesla "at zije vase rp", vyhlasit akci a prelognout na jinou postavu. Nebo usklebky ze nam informatory delaji jen vedlejsi postavy. Protoze to neni pravda. At se Bratrstvo snazi jak chce, vzdycky tu bude folklor podobnych sloganu, holt takovej je zivot.
Evidentne nestaci zdovodnenie Whiteyho o tom ze akcia mala byt odplatou za cypronu.
- Myslím, že Cessnek tomu svým výrokem už korunu nasadil, tak nevím, jestli má cenu abys s ním v tom soutěžil.
- To, že ti Horian a spol. donášeli nějaké spekulace mě nezajímá. Měli jste mě kontaktovat, jako hráče.
- Myslím, že nemá smysl něco dojednávat s cechem, když si jeho vůdce sedí na vedení a 4 hodiny bezprostřední komunikace po icq jsou na něj "hr hr". Mám taky svůj život mimo Manawydan a na prázdná slova a dohady nemám čas. Když za vás Cessnek nemůže mluvit, tak si do vedení dosaďte někoho, kdo může.
- Myslím, že zase lžeš, protože on s tím souhlasil.
(28.01.2011 v 17:37)Cessnek napsal(a): [ -> ]Whitey v pohodě, beru to navědomí, já jsem i cowynovy pak psal že to poškození nebude nutné, jinak by se nám tu z toho brzy stal Libanon.
- Nechápu, proč je toto vláknu vůbec odemčené.
(aby nebol bordel aj inde).
colwyne i kdyby to byla pravda s těmi informátory tak psát to do ooc topicu je blbost...lidi kroťte se tady píšete hovadiny
(31.01.2011 v 00:13)Mir napsal(a): [ -> ]3. Chyba v prvom prípade došlo k ignorovaniu PVP flagu, v druhom sa oficiálne vraj mal dodržovať, pretože event nebol... Žiadne nejasnosti, žiadny komunikačný šum si z pozície GM nemôžte dovoliť. Najprv PVP flagy neohlásene padnú a potom hoci sa ohlasovalo ich ignorovanie majú zrazu byť dodržiavané. Až sa rozhodnete dajte mi vedieť.
Ja se chci vyjadrit jen k tomu eventu u horske pevnosti - mozna uz to tu padlo, ale pokud nekdo ignoroval PvP flag, tak jsou to hraci a to uz neni muj problem. Ja sem jasne rekl, ze na akci se vztahovala bezna pravidla o PvP a kdo si chtel stezovat, tak mohl. Nikdo to neudelal. A strana "Bratrstvo" byla predem jasne informovana, ze pravidla PvP budou platit, ze proste kdyz tam nebude zadny terc se zaplym PvP, tak se zas muzou sbalit a vypadnout, v opacnem pripade budou litat tresty. Vsichni z Bratrstva meli povinne zapnute PvP, to jsem zkontroloval predem. Druha strana, vzhledem k tomu ze jim nikdo nesdelil opak, mela pocitat se standardnima pravidlama MW, kdo chce hrat PvP, ma zaply flag, kdo nechce, ma ho vypnuty.
PvP prohresek nikdo nehlasil, takze RT se nema o cem rozhodovat, rozhodli si to hraci. Vazne me zarazi, proc se to ted vytahuje, na to PvP samotne v podstate nebyla ze strany RT zadna podpora. Jedni hraci se dozvedeli o akci a prisli na ni, druzi hraci se dozvedeli o akci a v ramci pravidel pojeli ucastniky. Je to vas boj, ale argumenty pro podporu cehokoliv v tom nehledejte, ty muzete hledat primo v pravidlech MW, protoze tato akce z jejich ramce nijak nevybocovala.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8