Manawydan Fórum

Úplná verze: Pokec k Cechu Bratrstvo
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Prosím, aby mě hráči, kteří orka nehrajou, ušetřili ponaučování jak se má ork hrát. Smile

PS: jestli vám bude vyhovovat orčí řešení problému, prask po hlavě, full loot, tak prosím. Začnu opět aplikovat, každá postava která mě kdy urazila, naštvala a má zaplé pvp bude bez řečí sejmuta a lootnuta.
(03.07.2014 v 18:01)Gheed napsal(a): [ -> ]Prosím, aby mě hráči, kteří orka nehrajou, ušetřili ponaučování jak se má ork hrát. Smile

PS: jestli vám bude vyhovovat orčí řešení problému, prask po hlavě, full loot, tak prosím. Začnu opět aplikovat, každá postava která mě kdy urazila, naštvala a má zaplé pvp bude bez řečí sejmuta a lootnuta.

a tady to vydíte XDD, kdo se tu schovává za širší pravomoce? zatýkání a možnost dávat bl? obyčejné PK BiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrin
viz Bumhug a jeho doznání Biggrin
Spravedlnost pro všechny? BiggrinDD
(03.07.2014 v 18:45)Cessnek napsal(a): [ -> ]
(03.07.2014 v 18:01)Gheed napsal(a): [ -> ]Prosím, aby mě hráči, kteří orka nehrajou, ušetřili ponaučování jak se má ork hrát. Smile

PS: jestli vám bude vyhovovat orčí řešení problému, prask po hlavě, full loot, tak prosím. Začnu opět aplikovat, každá postava která mě kdy urazila, naštvala a má zaplé pvp bude bez řečí sejmuta a lootnuta.

a tady to vydíte XDD, kdo se tu schovává za širší pravomoce? zatýkání a možnost dávat bl? obyčejné PK BiggrinBiggrinBiggrinBiggrinBiggrin
viz Bumhug a jeho doznání Biggrin
Spravedlnost pro všechny? BiggrinDD

Co k tomu dodat, ty budeš brečet když se s tebou bude jednat čistě RP, ty budeš brečet když tě bude někdo non RP pojíždět, ty budeš brečet a dělat žumpu s fóra nesutále. Prostě by jsi měl hlavně dospět, snad se ti to jednou podaří. Smile
Omlouvám se, nechtěl jsem tím nikoho urazit nebo kazit vaše RP. Jsem si jist, že máte svou strategii, do které nikdo nezasvěcený nevidí, ale nelíbí mi způsob jakým se začínají řešit konflikty.

Jinak pvp se přeci nikdo z bratrstva nikdy nebránil. Všichni máme zaplý PVP flag, čímž schvalujeme to čemu říkáš "prask po hlavě, full loot" :p tak nevím v čem je problém. Zatím se nám dostalo jen provokací a uchylování se k nekalým praktikám.

A myslím si, tohle bych rád zdůraznil, že k takovým situacím by nedocházelo kdyby někteří hráči neměli pravomoci GM. Toť můj skromný názor. Tak mě za to prosím nekamenujte a nenadávejte do prasat (pro Montyho) za to, že chci hrát zápornou postavu. Jsme přeci na RP shardu, proč se nemůžeme všichni společně bavit a musíme si neustále házet klacky pod nohy? Nemůžeme přeci být všichni hrdinové, někteří musejí být padouchy, stejně tak nemůžeme být vždy vítězové, někdo také musí prohrát. Někdy jsem to já, někdy on, ona,... o tom to přece je ne? Jednou si dole jednou nahoře...

Ale pokud se šarvátky začnou řešit takovým to způsobem jak se řeší poslední dobou, tak je tu opravdu asi místo jen pro pokrytecké hrdiny a vítěze, kteří nedokáží čelit následkům svých činů a budou se odvolávat "vyšši moci" která posléze s viníkem nemilosrdně zatočí, tak opravdu nevím proč se tu snažíme přidat novy element (tedy záporné) postavy do hry. A nemluvím o nějakém démonizováném prasení, ke kterému zde díky PVP flagu systemu snad nikdy nemohlo dojít! Neuvěřitelná možnost vyhnout se pvp když se nechci účastnit, kde takovou možnost dostanete??? :p Mno a kdyz si ho zapnete tak je snad jasné co se může dít a MUSÍTE počítat s následky, ale nikdo vás k tomu nenutí a tyto narážky typu jaky Drathart nebyl řeznik a prasič jsou naprosto irlevantni a proč? jsem přeci na RP shardu tak zkuste netahat do hry osobní pocity a čelte následkům, tak jak by tomu bylo i ve zkutečnosti. A jak jsem říkal vždy zde jsou vítězové, ale také poražení.


A ještě jednou se moc omlouvám orkům jestli jsem je svým předešlým výrokem nějak poškodil.
Jen Matanju doplním: svoje jsme řekli, naše názory znáte, my vaše tak pojdme se najít kompromis přímo ve hře.
Moja RP reakcia na udalosti z pred dvoch dní.

http://forum.manawydan.cz/showthread.php?tid=465&pid=83112#pid83112

Vo svete je pomerne dosť čiernej mágie a ja nedopustím aby na to mal doplácať cech Arcanum.

- ak by ste ma napadli v meste volám stráže
- napadnete ma v lese/bez svedkov = skúsim to zariadiť po svojom
- napadnete ma bez RP dôvodu alebo nevyjadrím ingame súhlas tak to hlásim ako nepovolené PVP
- nemám PVP flag, tak by som súhlasil/nesúhlasil cez ingame pokec a dojednal podmienky čo áno a čo nie
- pretože som občanom Isharu tak útoky na mňa na pôde královstva budú znamenať že ingame pôjdem za strážami a napadnutie ohlásim.

Je to fér?
Přiznám se, že jsem nečetl všechny příspěvky, které tu vznikly za několik hodin. Mluvím za postavu Gaurus, kterou hraji. Abych popsal situaci, která nastala.

To jak jsem byl/nebyl napadnut si každý může rozhodnout. Utíkal jsem na koni z Isharu do tábora orků na koni. Možná jsem změnil běh/klus (tím si nejsem jist), když jsem probíhal kolem skupinky 3 hráčů. Nepsal jsem a ze třech postav jsem znal pouze Dratharta. No ani se nepředstavili, nenapsali jediné slovo.
Nejsem moc zdatný v magii tak nevím co to bylo. Dostal jsem to rozesmívající kouzlo a sundání z koně. Posmívali se atd... Následně mě nechali nasednout na koně a odjet.


To že nevíte, jak to funguje u orků, tak to nastínim.

1) Snad každý MUSÍ mít zapnutý pvp flag a počítá se že si vyválí hubu v blátě
2) Když je zabit, řekne se to RP náčelníkovi... (to je celé)

To co z toho pánové udělali dodatečně mi přišlo, že se neumí chovat. Místo toho, aby když běží sám. Si pokecal že napadl a třeba následně dostal po hlavě (bez lootu). A hotovo. Utiká do banky Isharu. No a co následovalo potom ? Začal se chovat jak s prominutím blbec. Když se starosta ptá na jméno tak ho pošle pomalu do ... Začne osočovat všechny kolem a místo toho aby lidsky mluvil a zapíral. Nic by nedostal. Tak když pošle celou místnost se starostou atd, několika násobné RK mu nevadí a jen se vysmívá. Je přesunut do vězení. Kde následně zmasakruje stráž. A to měl vězení na 12hod tzv do rána......
Chtělo by se ti postnout relevantní část logu? Nebo komukoliv jinému. Nebyl jsem u toho a rád bych si to přečetl. Jsou v adresáři C:\Users\jmeno uzivatele\AppData\Local\Manawydan, nebo do vyhledávání souborů "Deník postavy jméno". Zajímal by mě praktický příklad hraní záporáka.
To kúzlo je "Tashin škaredý chechtač" ak sa nemýlim. Nemá atribút "útok" pretože má RP podtón.

V banke som chvílu bol. Na dotyčného som zacastoval "Okouzlení osoby". Potom sa predstavil. Ak ho "predstavilo GM" alebo niekto iný kúzlom "Břichomluvectví" tak ma to zaujíma Smile
Ať zkouším jak zkouším, tak mě Škaredý chechctač z koně nesrazí.
(04.07.2014 v 12:51)Whitey napsal(a): [ -> ]Ať zkouším jak zkouším, tak mě Škaredý chechctač z koně nesrazí.

celou dobu říkám, že dostal jednu ránu, ale ani nebyl omráčen nechali jsme ho nasednout a odjet a vysmáli jsme se mu, celé Wacko
(04.07.2014 v 11:12)Nevrin napsal(a): [ -> ]Chtělo by se ti postnout relevantní část logu? Nebo komukoliv jinému. Nebyl jsem u toho a rád bych si to přečetl. Jsou v adresáři C:\Users\jmeno uzivatele\AppData\Local\Manawydan, nebo do vyhledávání souborů "Deník postavy jméno". Zajímal by mě praktický příklad hraní záporáka.

Záporák podle orků, Horiana a jiných:

1) zapneš si pvp flag
2) jdeš urážet a provokovat jiné(viz ork předchozí mnohá setkání), nejlépe na koni, protože ostatní jsou pěší a vždy jim odjet.
3) když tě třeba jen srazí(dají ránu sekerou) rychle utéct
4) vše nahlásit starostovi
5) Dobrá práce! Jsi záporák!
To Mir: Ano přesně takhle by to mělo vypadat. Ten kdo se necítí na PVP, nebo jej nechce dělat nemá mít co zaplý PVP flag, tím akoratá docházi k jeho znehodnocování. Vždycky můžeš OOC sdělit, pokud ti to přijde adekvátní k dané sitauci, že tě dotyčný může napadnout. A argument typu: bez zaplého PVP flagu nehraji plnohodnotné RP je podle mě hloupost největší!! Mir je toho zářným příkladem. Ten pvp flag je tu právě proto (aspoň si to tedy myslím), aby nonpvpeři a hráči, kteří chtějí hrát v rádoby "bezpečeném" prostředí tu možnost měli.

A přidám ještě jeden pohled; mě nejvíc láká hrát nonpvp char (miluju totiž craftění), který si zapne PVP flag - dávám tak najevo ano můžete mě kdykoliv zabit + full loot (i když vím že nebudu mít nikdy možnost se bránit) a držím se své role; Netrajdám sám po lese, neprovokuju silnější abych náhodou nedostal po tlamě a zároveň se snažím dát dohromady s někým kdo by byl schopen mě ochránit (nemyslím teď guardy nebo zákony ale hráče, spolek, guildu...)!! Bohužel si to nemůžu zahrát, protože zde není žádná protistrana - mohli bych řící temná strana MW - a pro mě by to byla tudíž strašná nuda. Co dělat ve světě kde se ti nemůže nic stát??
To byl jen takový příklad toho jak by dal hrát nonpvp char s PVP flagem.


To Bejcek: Pokud jsem tě dobře pochopil, tak sis vyválel hubu v blátě, ćimž si se v podstatě držel RP orku (zapnuty PVP flag), ale hned v zápětí jej porušuješ, protože si na tohle vyválení v blátě stěžuješ náčelníkovi, i když podle tebe se mu hlásit když je někdo zabit/zbit??
Jinak další věc je ta, že PVP FLAG je v podstatě diskriminován už od svého settingu a zozdíl mezi non flagy a flagy je patrný už v gameplayi, ale ve výsledku je to jen pvp flag, který nese téměř jakoukoliv vinu.

hráč bez flagu může: Excl

- vysmívat se postavě na vysokém levelu v hadrech a dřevěným mečem, že ji zabije.
- nene se za své skutky žádnou zodpovědnost!(takový zloděj bez flagu:...heeej přestan mě okrádat....zloděj *směje se* poommoooooc, zloděj zkouší padesátý pokus o vyčorování kapsy se skillem kapsáří 15) Pokud vím do basy za nadávky a výhružky pěstí mezi se ještě nechodí Biggrin

- schovávat za systém A TAK VNUCOVAT svou hru Flagerům(nádherně jde vidět kontrast při množině řešení sporů (nonflav X pvp flag; pvpflag X pvpflag; nonflag x nonflag)


Hráč s pvp flagem

- nese zodpovědnost za svou hru
- číhají na ně modré svině(modrá svině je terminus technicus, jestli to chce někdo vysvětlit rád to vysvětlím co modrá svině znamená)
- jsou trestány za prd ve větru(shození orka z koně)
- když se jim do ksichtu vysmívá non PVP charakter, může sklopit hlavu a jít se vysrat PROTOŽE JEHO HRA JE PODMÍNĚNA NONPVP!
- PVP FLAG NEMŮŽE VNUCOVAT SVOU HRU NON PVP(narozdíl od non pvp charu)
- PVP FLAG MŮŽE VNUCOVAT SVOU HRU PVP FLAGU, ale pak je náležitě potrestán, nejlépe ještě non pvp starostou ;-), který až ho potká o samotě v lese se mu ještě vysměje do ksichtu a odejde Biggrin (což dělá většina modrých sviní)
Cessneku, ty neposloucháš, že? (respektive nečteš) Opakuju se jak kafemlejnek:
PvP flag je oboustranný souhlas s bojem. Nemá žádnou jinou funkci, neumožňuje porušovat nebo obcházet jakákoliv pravidla.
Ty ho pořád spojuješ s tím že ti má umožnit čeho se ti zachce, od porušování pravidel servru až po porušování pravidel míst kde se tvá postava nachází.
Ať už máš flag nebo ne, musíš se řídit pravidly servru (která jsi hrou zde odsouhlasil) a platí pro tebe pravidla stanovená v daném místě.
Za jejich porušení neseš následky s flagem, i bez něj.

Edit RadstaR: Tohle by chtelo nekam vystavit, aby to uz konecne pochopil i ten nejvetsi bl...
(04.07.2014 v 14:32)Whitey napsal(a): [ -> ]Cessneku, ty neposloucháš, že? (respektive nečteš) Opakuju se jak kafemlejnek:
PvP flag je oboustranný souhlas s bojem. Nemá žádnou jinou funkci, neumožňuje porušovat nebo obcházet jakákoliv pravidla.
Ty ho pořád spojuješ s tím že ti má umožnit čeho se ti zachce, od porušování pravidel servru až po porušování pravidel míst kde se tvá postava nachází.
Ať už máš flag nebo ne, musíš se řídit pravidly servru (která jsi hrou zde odsouhlasil) a platí pro tebe pravidla stanovená v daném místě.
Za jejich porušení neseš následky s flagem, i bez něj.

Edit RadstaR: Tohle by chtelo nekam vystavit, aby to uz konecne pochopil i ten nejvetsi bl...
Ještě mi řekni whitey, že to co píšu výše porušuje pravidla??? NEPORUŠUJE Biggrin

Je to jen sonda toho jak to vypadá ve hře Biggrin
Pořád tu brečíš nad tím že máš PvP flag a že tě za to zavřeli, že nemůžeš s flagem tohleto a támhleto, a že je kvůli tomu flag na nic.
Tak přesně na to jsem ti odpověděl, přeber si to jak chceš.
(04.07.2014 v 14:47)Whitey napsal(a): [ -> ]Pořád tu brečíš nad tím že máš PvP flag a že tě za to zavřeli, že nemůžeš s flagem tohleto a támhleto, a že je kvůli tomu flag na nic.
Tak přesně na to jsem ti odpověděl, přeber si to jak chceš.

Pořád tu brečím nad tím, že pokud jsou zatýkáni a vězněni hráči za to, že někoho jednou ranou sundali z koně, aniž by ho omráčili, lootli nebo cokoliv, je to prostě chyba a prostě PVP flag ač ho to nestaví nad zákony, když se tohoto přestupku dopustí na druhém PVP flagu, má to být prostě zohledněno nízkým trestem! Co na tomhle nechápeš?

Já naprosto chápu tvé stanovisko, že pokud se rp prokáže jeho trest, hráč bude chycen ma jít sedět, ale ať se prostě zohledňuje to, že je to věc mezi pvp flagy(v přeneseném slova smyslu, to je "smluvený souboj") o to mi jde Whitey o nic víc.

Dva od nás byli zatčeni za to, že dali na orka smích a já že ho sekerou shodil..pak z nasranosti pojedou stráže a co dělá Mounty? vykřikuje něco o trestu smrti. OK tak nám dejte všem možnost dát trest smrti, uvidíme za jak dlouho Manawydan vylidníme Biggrin

Tenhleten váš systém je totiž na vytváření pk sviní jak dělanej....sundám hráče...ty voe..co když mě nahlásí....a půjdu sedět..tak když už tak s celou parádou ne? Byl bych blbej abych mu nedal FL. *ollotil hráče* a projistotu ještě olootim další čtyři co potkám at mam na pokutu....

(04.07.2014 v 14:32)Whitey napsal(a): [ -> ]Cessneku, ty neposloucháš, že? (respektive nečteš) Opakuju se jak kafemlejnek:
PvP flag je oboustranný souhlas s bojem. Nemá žádnou jinou funkci, neumožňuje porušovat nebo obcházet jakákoliv pravidla.
Ty ho pořád spojuješ s tím že ti má umožnit čeho se ti zachce, od porušování pravidel servru až po porušování pravidel míst kde se tvá postava nachází.
Ať už máš flag nebo ne, musíš se řídit pravidly servru (která jsi hrou zde odsouhlasil) a platí pro tebe pravidla stanovená v daném místě.
Za jejich porušení neseš následky s flagem, i bez něj.

Edit RadstaR: Tohle by chtelo nekam vystavit, aby to uz konecne pochopil i ten nejvetsi bl...

tak jak mi chceš vysvětlit že žádný ork nebyl potrestán za napadení pvp hráče uprostřed Isharu? O-PA-KO-VA-NĚ ?

Horian říká, že je to věc RP(a tady už tvůj předchozí(citovaný výrok) padá totálně a ve vší kráse na hubu- jednoduše řečeno takhle to nefugnuje.)

Horian zatkne Francise a Atheica za to, že jsme dali ťavku orkovi, Horian to zdůvodňuje: JE TO VĚ RP? Jinými slovy: orci můžou pojíždět pvp flagy beztrestně, protože mají spojenectví s isharem a Horian hraje modrou svini. = I kdyby fungovala stráž jak má, hned ho pustí z basy a spolu se pak zasmějou jak stráášně jsou zlí.

FUNGUJÍ TU TEDY PRAVIDLA PRO VŠECHNY? NEBO CO JAKO?
(04.07.2014 v 14:53)Cessnek napsal(a): [ -> ]Pořád tu brečím nad tím, že pokud jsou zatýkáni a vězněni hráči za to, že někoho jednou ranou sundali koně, aniž by ho omráčili, lootli nebo cokoliv, je to prostě chyba a prostě PVP flag ač ho to nestaví nad zákony, když se tohoto přestupku dopustí na druhém PVP flagu, má to být prostě zohledněno nízkým trestem! Co na tomhle nechápeš?
Dokola ti opakuji že PvP flag nedává žádné výjimky a žádné výhody.
Proč by jsi měl dostat jiný trest za shození někoho z koně?
Protože máte oba zaplé PvP?
Ano, to znamená že ho můžeš napadnout, že s tím souhlasí.
Ale neznamená to že máš nějakou slevu na tresty nebo kdo ví co si pod tím představuješ.
Co na tomhle nechápeš?
proboha nehádejte se

Pravidla užívání systému PvP

Pravidla MW jasně stanovují že mezi hráči smí dojít k souboji a/nebo lootu pouze po předchozí dohodě.
PvP flag je oboustranným svolením k boji a lootu.
PvP flag není záminkou pro porušování pravidel Manawydanu.
GM má konečné slovo.
Trestá se BANem celého účtu na 14 a více dní, podle míry provinění.

Hráč s PvP flagem:
smí napadat a lootovat ostatní hráče s PvP flagem
nesmí napadat nebo lootovat hráče kteří nemají PvP flagu bez vzájemné dohody

Hráč bez PvP flagu:
nesmí nikoho napadat ani lootovat bez vzájemné dohody

I při PvP je povinné dodržovat pravidla Manawydanu, jako je zákaz RessKillu, povinné RP, slušná mluva (i na chatu) atd.
PvP flag se aktivuje příkazem “[PvP on“ (trvá 15 minut), deaktivuje “[PvP off“ (trvá týden). Čas do aktivace/deaktivace je možné zjistit příkazem “[PvP“.
Manipulace s PvP flagem za pomoci GM NENÍ DOVOLENA.

takže co je důležité: ,,GM má konečné slovo.''

takže ať rozhodnou GM a už to tu neřeště, člověk jde na forum a čeká něco užitečného a místo toho je tu tenhle flame, přečtěte si pravidla shardu a tím to končí Smile
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15