Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
obrázek musí být ve formátu JPG Smile ...měl jsem úplně stejný problém a bylo to jen tímhle
Oh díky gheede Smile problém vyrešen
Ja sem nahraval PNG.. Wink
EDIT: Akorat formaty typu BMP mozna nejdou, ale tenhle format je stejne docela dost nevhodny pro tyhle ucely.
(14.02.2013 v 18:54)Stig napsal(a): [ -> ]Ja sem nahraval PNG.. Wink
EDIT: Akorat formaty typu BMP mozna nejdou, ale tenhle format je stejne docela dost nevhodny pro tyhle ucely.

hmm mm Biggrin já jak tam tehdy nahrával obrázek, tak mě to právě nechtělo vzít PNG Smile tak nevím no Biggrin

PS: ale to bylo určitě jen mnou .. páč mě nikdy nejde nic tak jak chci Biggrin
Blokuji se kouzla Byci sila a kocci obratnost? ( myslim ze ano) a co byci sila s Mutaci?
a kolik zabira slotu grizli? mam jich 31 a jeste sem ho nedokazal vyvolatAngry, jinak neni dmg z ohnive steny a chapadla az moc prehnane maly? vim ze se jim npc maj vyhybat, ale momentalne dela stena 2 dmg kryse, medvedi odolavaj a chapadla delaj po jendom dmg, a lan mi uplne odmita vbehnout do steny, obiha ji kompletne takze jde po me ja probehnu skr stenu za dve dmg a ona to zas obehne
a jeste bych se rad zeptal (zase), na rozdil ve tridach lovce z lovecke vyvesky - vim ze to ma vlvi na penize, ma to vliv i na expy, ja kmoc velky rozdil je zhruba mezi zadnou tridou a 1 tridou? dela vubec nekdo vyvesky z vesnice nad cypronou a osadou v dzungli? a dela nekdo stoky? Stoky se mi zdaji celkem tezke

Jinak jak teda ted funguje astralni pouto? zvysuje to na 4 lvl staty summonu na 100% nebo na tech 130?%
Zdravím,
chci si ujasnit jednu věc ohledně supportu. Osobně si myslím, že by se o support jednat nemělo, ale raději si vyslechnu názor RT.
Momentálně je ve světě nedostatek šípů, hraničář jako takový si je vyrobit nemůže. Řemeslíníci mají pořád něčeho nedostatek, takže přísun z jejich strany je menší než spotřeba "střelců"(nebo k tomuto stavu není daleko). S touto souvislostí mě napadla jedna věc. Když budu mít řemeslníka - kováře a ten bude vyrábět hroty šípů/šipek a ty bude řádně prodávat dalším vendorům nebo dalším řemeslníkům za běžné ceny. Pak je samozřejmě možné, že by se k mému hraničáři mohl takový šíp dostat(logicky by přešel přes řezbáře). Celá věc by samozřejmě nebyla domluvená, ale čistě náhodá. Podobná věc by mohla být i u jiných povolání... třeba při prodeji syrového masa jednou postavou -> nevědomého nákupu hotového jídla druhou... určitě víte jak to myslím. Jak se na to tedy pohlíží? Jako cílený support ani obohacování bych to neviděl. Jedná se o řádnou práci prodanou za běžnou cenu, přejítou přes další řemeslníky. Žádné předávání čistých produktů. Logicky by pak k takovému nákupu ale mohlo dojít. Předem děkuju za vaše vyjádření.
U tohodle je ten problém, že tebou popsané "náhody", mohou přestat býti "náhodami" a nikdo nebude chtít řešit, jestli to bylo to první nebo druhé, pravidla mluví jasně. Pokud si na tohle nedokážeš dávat pozor, tak hraj pouze jednu postavu. To je můj názor.
Problem je, ze v pripade co popisuje nema sanci se tomu vyhnout jinak nez nekupovat vubec zadne sipy nebo neprodavat vubec zadne hroty.. Nebo tedy smazat postavu jen proto, ze ma hranicare a kovare zaroven. To se mi nezda moc spravedlivy. Pravidla o supportu by mely zabranit protezovani svoji vlastni postavy jinou svoji postavou, ne tomu, aby jeden hrac nakupoval od druheho a dalsi zas od nej, to vse za seriozni ceny. Na tom nema zadny neopravneny zisk.

Podle me pokud ty "support" veci prochazej pres ciziho vendora a pokud se ze suroviny udela vyrobek, tak to je zcela mimo moznost hrace to jakkoliv ovlivnit.
Pravidla by mely resit hlavne "spolecenskou nebezpecnost", rekl bych. V tomhle zadnou nevidim, pokud to nebude za spekulativni ceny. Ale v takovem pripade kdyz by se tim uz nekdo zabyval, tak ty ceny dost dobre uvidi v logu. V supportu by melo jit o jasny umysl a jasne cenove zvyhodneni, neopravneny zisk. To jsou veci, co jdou pri setreni odlisit docela dobre, jak se ostatne pise i v pravidlech.
Takovych lidi, co se takhle nevedomky dopustili supportu by pak totiz mohlo byt pomerne dost, vzhledem k tomu jak sou tu vsechna povolani provazana pri vyrobe. Aneb nasekas polinko, nekdo z nej vyrobi topurko, jiny z topurka udela sekeru (eventuelne jeste z ingotu co koupil od nekoho uplne jineho) a ty si koupis s jinou postavou sekeru na sekani dreva.. a nahle bys mel byt trestany. Biggrin V tomhle retezci jsou tudiz az ctyri lidi, co se mohou nevedomky dopoustet supportu. A to jsou tu i slozitejsi postupy..

Ve vsech pripadech supportu co sem mel moznost videt bylo to poruseni pravidel naprosto jasne zamerne. A to i kdyz to clovek protahoval pres dalsi postavy.. Opravdu se umysl da docela snadno rozpoznat a je to solidne osetrene, abysme nemuseli zavirat kazdyho chudaka co si chce jen zahrat dve postavy.
EDIT: Ale je to jen muj nazor.. Nevim, jak se na to diva Marina, WD nebo Geo.
Proto jsem zdůraznil běžné ceny. Prostě bych měl vendora co by prodával za normální cenu hroty(nejen je samozřejmě). Kdo si je koupí ten si je koupí a použije. Dál si přisadí svůj zisk a nabídne k prodeji. Stigův názor je mi dost blízký a pochopil jak to myslím. Vyhnout se tomu nedá a nejde o klasikcý support kdy si kovář udělá zbroj a přes někoho si ji zadarmo dá na válečníka apod. No počkám na další názory, ať v tom mám jasno. Ale i tak si myslím že tyto případy se dějí celkem běžně, Stig to popsal přesně. Tyhle blbůstky jako je topůrko -> následné dostání nástroje k druhé postavě... syrové maso -> pečené maso k druhé postavě... prodané byliny -> lektvar k druhé postavě. Logicky by se to brát jako support nemělo, protože se na tom nijak neobohatíte.
Primitivní šípy/šipky z dříků a Primitivní šípy/šipky z větviček mají jako základ dovednost Střelné zbraně, tzn. je schopný je vyrábět libovolný střelec. Je pravda že jsou dost primitivní a že je blokuje zbroj, používat se ale dají. Jsou tu i šípy/šipky s kamenným hrotem, na které už musí jít řezbář.
nepatri kouzlo Stit viry spise do manipulacnich? teoreticky manipulujeme viru do podoby stitu - ano je to i pozehnani, jenom se mi to zda vic pasovatelny v manipulacnich, nazor GM?Smile
já teda nevím, sám jsem to nezkoušel, ale hraničář si může dát i 20 bodů do skillu řemeslnické/řezbářství - nevím jestli to není skil potřebný pro výrobu šípů, takže by si teoreticky mohl vyrábět i sám své vlastní šípy....

Jinak souhlasím se Stigovým názorem na support, že u supportu by měl být prokázán úmysl nějakého zvýhodnění. To že bych si jako řemeslník založil vendora, prodával šipky (například) někdo jiný to koupil a vyrobil z toho šípy a já si pak ty šípy koupil a dostal za to trest za support .... no moc by mě to teda nepotěšilo....
myslim ze tady jde hlavne o princip typ - vyrobim si platovky, ty dam do vendora za smesne levnou cenu, prelognu a koupim si je
existuje tu vubec low lvl dung ktery nechodi high lvl? Spona rkel at jdu blazinec ze je to dung pro low lvl, dopjdu tam a totalne vybito high lvlem
Tak ono kazdy exp dobry a ty rozdily mezi lvly nejsou zase tak drasticke (tim myslim narocnost na expy).
Na vyssich levelech jsou zakazky i pres tisic expu..
divne, z toho co jsem pochopil by na to musela byt zakazka az pres 10 zlatek aby byla exp odmena vyssi jak 1000, to se mi jeste bohuzel nestaloAngry no zatim je to jen lvl 10, budu hlavne doufat aby whitey se co nejdriv podival na deleni tech zakazekSmile
nejvetsi zakazky se tykaj alkoholu
opravdu jeden noob, při výběru nové postavy mám na výběr možnost specializace povolání (navýběr jsou dvě) má to úhlavní roly při hraní v rámci času?
(09.03.2013 v 19:55)Marina napsal(a): [ -> ]Tak ono kazdy exp dobry a ty rozdily mezi lvly nejsou zase tak drasticke (tim myslim narocnost na expy).

No jo, ale pak vetsinu expu vyberou high lvl a ja abych zabijel kockyBiggrin
Zdravím, prosím vás, koupil jsem si nový monitor, je široký, rozlišení mám nastavené na 1366 x 768. Problém nastává ve hře, kde takové rozlišení není, jen menší nebo větší. Normálně bych to překous, ale tohle je hrozný, vždycky mi to tam udělá jenom malé okínko, které je buď malé, nebo je to tak velké že nevidím celý spodek. Šlo by s tím něco udělat?