Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
tak jsem dnes šel zas na stejne misto a zase mi dropla uplně stejna zbraň... wtf?
Tak to už divné je...
Opraveno, v "detailních specifikacích spawnu" (šipička u jména monstra ve spawnu) měl nastavené očarování + jed.
Bezva, dík za odhalení.
Jen takový dotaz, proč byl zrušen spawn vrků ? Smile
1. Monstrum není revidované.
2. Ideální by byl jeho výskyt až v domovině orků (blízké okolí rasového města).
3. Rasové GM se vyjádřilo proti, v momentě, kdy na to přišlo.
4. Spawner byl zapomenutý nějaký ten rok, nebyla shoda ohledně zpřístupňování toho mountu, natož že by to někdo schvaloval - tedy víceméně to ani nebylo zpřístupněno úmyslně.
5. Obtížnost získání toho mountu mi přišla naprosto směšná, například i v porovnání s trochu lepšíma druhama koní a dalších jezdítek to bylo prakticky zadarmo.
Díky, a neplánuje se něco ve stylu: vrka může vystopovat jen ork s velmi vysokou dovedností někde blíž k orčí domovině ? Smile (myšleno někde, kde není bolest)
Moc se omlouvám, jestli to tu někde je, já to vážně nenašla. Je možné někde zjistit stav perků své postavy?
Pokud si otevřeš paperdoll (to co tu na fóru máš jako obrázek pod svým jménem), tak nad hlavou máš takový pentagram (EDIT: spíš hexagram Biggrin) nebo cosi takového.. tak na to dvakrát klikni.
(05.12.2013 v 17:07)Gheed napsal(a): [ -> ]Díky, a neplánuje se něco ve stylu: vrka může vystopovat jen ork s velmi vysokou dovedností někde blíž k orčí domovině ? Smile (myšleno někde, kde není bolest)

Nejlíp ať o tom rozhodne Brak nebo Erik. Nepočítám ale s tím, že by se tím Brak zabýval, protože holt není aktivní. Co se mě týče, tak Erik jestli chce ho může ve věcech orků (a vrků Smile) klidně zastoupit, pokud bude mít zájem, ale to je jen můj názor a nejde o žádné oficiální stanovisko. Jen by to zkrátka bylo lepší, než nemít na to nikoho.

Každopádně by napřed bylo potřeba odstranit minimálně ten první důvod, proč není vrk dostupný (revize monstra). Což ovšem není zas takový problém..
Myslím že hlavní důvod proč není vrk dostupný je "aby se nedostal do rukou jiným rasám" - měla by to být vzácnější orčí záležitost.
Bude mít vysokou obtížnost + ork bude mít volitelný rasový perk který mu na vrka dá bonus do jezdectví. Tímto způsobem se na vrka posadí hlavně orci (pokud vrčí perk nevymění za jiný) a opravdu dobří jezdci.
no co já jsem tak toho Vrka měl, tak to byl takovej jezdící hnědo-černy medvěd s 50%hp (toho medvěda), měl dmg kterej je někde mezi černym medvidkem a hnědym, jinak jsem ho spíš měl na okrasu vzhledem k tomu kolik žere slotů je pro hraničáře na nic pokud chce lednici, jinak jsem pro aby možnost ochočit a řídit ho měli jen orci + možná hraničář co bude mít 100 ochočování a perk Porozumění zvířatum na 4 Smile

Jinak co se týče slotů, tak Raptoři jsou na tom podobně, spíš okrasa než jezdítko do boje.
Hlavní problém je v tom, že dělat jezdítka do boje nemá smysl, pokud veškeré dmg jde do jezdce a nejde nic do mountu, na kterém sedí. Proč by si někdo pořizoval koně zakutého v brnění, když jediná možnost jak to využít je sesednout a poslat ho do bitevní vřavy. Smile A k tomu imho opravdu nemají být jezdítka primárně určená. Jediný význam "bojových mountů" je momentálně tudíž v tom, že ustojí o trochu víc ran, pokud spadneš v boji.. a to je vyváženo vyšším počtem slotů.
Pokud je mount v boji někde mezi hnědým a černým medvědem, pak je to hodně, to už lze v boji solidně využít a vysoký počet slotů je na místě, protože to monstrum kombinuje bojového peta a mount. Prostě medvěd, na kterém můžeš po boji odjet, což mi přijde dost dobrý. Nemusíš si pořizovat medvěda a zvlášť ještě koně, takže klidně ať to zabere stejně nebo i víc slotů, jako součet těch dvou petů.
jako jo ten Vrrk je v pohodě, jen sem spíš chtěl poukazat že je spíš fakt pro orky. Jinak Raptora jsem měl asi dvakrat a nic extra mi na něm nepřišlo, že by vydržel víc nebo něco.
Upřímně bych úplně všechno nejradši dostal do tabulek se všema hodnotama, aby se to dalo snadno porovnávat a finálně zrevidovat. To se týká všeho, od monster a mountů až po nastavení regionů a zbraní.
Takže je možný, že raptor je mimo a vrk je zas v něčem ok.. Co můžem udělat je:
1. buď ladit jednotlivosti na výzvu (a pak to nebude systematická práce a pravděpodobně to nebude ani nikdy hotové či dokonalé, ale můžem to udělat ihned)
nebo
2. vypracovat technologie umožňující komplexní a systematickou analýzu všech nastavení (a pak to bude systematická práce a kompletní revize nebude tolik náročná a chaotická práce, ale ta příprava zkrátka zabere nemálo času, takže dlouhou dobu nebudou žádné výsledky a dlouhou dobu se nebude moct vůbec začít na tom revidování pracovat)

Tím prvním stylem jsme v pozicích trhovců, co hází ciframa a smlouvají o hodnotách a vždycky se najde někdo, kdo s náma bude smlouvat a má na to plné právo.. Smile Ten druhý styl by se začínal přibližovat vědeckým metodám práce.
proc je vchod do dungu pod chramovskym hrbitovem zavrenej? proc je vchod poh hospodou k pavoukum taky zavrenej? proc neni drozka nebo port zpet do isharu u elfske pevnosti u eldemaru?Biggrin jsem tam vlezl skrz port u elfu a nemit kone tak jsem v .....
Co se týče portu od elfů, ono je to hodně divný...přímo v táboře je teleport do dolu, ale "druhá strana" teleportu co je v dole, neportí přímo do tábora, ale před něj.
Upřímně.. nejsem vůbec příznivcem stálých teleportů zdarma pro běžné cestování, pokud to není Z nebo DO dungu nebo podobný případ. Většinou se to zatím řešilo třeba tou drožkou, pokud jde o cestování mezi civilizovanými oblastmi.
kartografie - system se mi moc líbí, mám otázečku, zaseBiggrin chystají se obohatit dungy mapama s pokladem? a vyvine se nekdy barevne mapy - to by slo i uzamknout na vysi skillu
krom cistě RP a vyuziti pri lusteni map ztrácí tento skill svoji užitkovost - nejsou mapy na vyluštění, skill je pak pouze pro rp, chystá se pro to nějaké využití? třeba quest od kartografáře isharu - omylem mi jeden ucen polil mapu cajem, potrebuji aby nekdo zmapoval oblast - Severní souteska
Mapy pokladu: v jednom dungu uz tusim padaj, zrovna nedavno sem nekoho videl jak nejakou jde (a meli pry jeste jednu).
Problem je v tom, ze nejsou nastavene oblasti, hlidaci a poklady podle urovne mapy, takze dokud to nebude, nelze to davat do lootu/pokladu.
U questu je problem v tom ze IS (interakcni system) tohleto nepodporuje. Muselo by si IS zjistovat, zda clovek ma u sebe opravdu mapu dane oblasti a pak mu ji vzit.. coz neni naskriptovane.