Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Triade, ty vubec nemas bejt co pro a proti, kdyz si byl prvni clovek, co nahlasil montymu, ze jsem upir. Kdes to vzal prosimte, kdyz uz se takhle pletes do veci s nejakym non rp podtextem? Smile)
mas to tu ve zprave, vyjadri se k tomu ty RP hraci Smile Kdyzs me ve hre na 99,9% nepotkal Smile

Edwin (18.08.2014 0:00) :
cus
heled, btw: triad ti napsal ze jsem upir zejo?

monty (18.08.2014 0:02) :
jop...tehdy mi řekl "v čele isharu je upír"...pak to rozvedl i jmenovitě a začal opevňovat tábor elfů a rušit portál do isharu
Edwine, já si můžu být pro a proti jak se mi zlíbí, je to moje právo.
Víš jak funguje RP shard? Že akce je následovaná reakcí. A když si hráči začínaj všímat, že se starosta chová podivně a vykládají si to mezi sebou, tak co bys čekal? Někdo vyřkne podezření a ostatní se toho chytí. A jestli si myslíš, že si dělám dobře nad tím, jak ti sabotuju tvoje hraní, tak to mě vážně mrzí Biggrin. No, teda nevím jak ty, ale já to neberu tak, že většinu RP věcí řeším po ICQ s tím, že to pak převedu do světa. S montym jsem bavil v rámci OOC, že seš upír. A že tu vytáhneš nějaký zprávy vytržený z kontextu.. kdyžtak se ozvi Stigovi, řešilo se to interně a já nemám potřebu ani náladu k tomu dál vyjadřovat, protože to nemá cenu.
A jestli mě chceš obvinit třeba ještě z něčeho dalšího, tak prosím taky rovnou na Stiga. Wink
Mám zato, že to bylo převážně na základě OOC informací, ale "vinu" bych nehledal nějak konkrétně, natož u Triada.. Ono je to složité, ale když chceme např. stavět nové věci a hráč si toho všimne, tak to automaticky jde prozkoumat a hned všichni zázrakem vědí, kde je doupě upírů (protože tam jsou přeci nemrtvý.. jako na stovce dalších míst, ale všichni tak nějak už něco OOC o upírech vědí, takže si to spojí) atd.
Navíc, všichni upíři se od začátku dobrovolně "prozrazují" na fóru v jedné sekci, je to jejich interní pravidlo. Takže OOC informace jsou všude a je možná pro někoho obtížné hrát jako by naprosto nic z toho neznal..
Stigu, takze si mi akorat proste potvrdil to, ze zneuzival ooc informace a tim se choval non rp. Dekuji za vysvetleni.
Jesteze takovej clovek jako Triad, stoji ve hlavni funkci u elfu.A sam mi monty napsal, ze nebejt jeho napraskani, tak by se to tak nevyhrotilo, jak se to vyhrotilo.Takze dik Triade.
Ale prd potvrdil. Ctes co pisu?
Vtip je v tom, ze kdyby to na tebe chtel vytahnout Triad z vlastni vule, tak to mohl okamzite, protoze to vi od zacatku z interniho fora. Problem je, ze za nim RP prisli nejake herni postavy a proste mu RP sdelili info, ktere dost dobre "mohlo byt" s klidem OOC.. A kdyz si v nejake vedouci funkci a nekdo si stezuje, tak proste musis nejak reagovat (ze stejneho duvodu se kdysi resili treba ty tolikrat propirane volby v Isharu).
Chapes ten moment, ve kterem se z OOC infa stalo RP info? To nebyl okamzik, kdy to Triad sdelil Horianovi, to bylo rozhodne driv. To je moment zasadni pro celou vec a je to prave ten problem, o kterem sem mluvil, doufal sem, ze to bude pochopeno.

Asi myslis, ze sem se nezajimal a nevyptaval a nedelal sem z toho vedu, ale interne se to resilo a kdybych si myslel, ze nekdo z RT zneuziva OOC info, tak jsem prvni, kdo to chce vyridit. Touhle fazi reseni a vyptavani jsem ale prosel ihned, jakmile nastal problem.. Vazne nemam v umyslu delat X mesicu na nejakym projektu a pak to zariznout, to mi ver.

Mne hlavne na tom vadi jedna vec: nemusi byt clovek genius nebo clen RT, aby se z fora nebo odjinud dobral toho, kdo je nebo neni upir. Ale snad jen opravdovy ubozak to proti nekomu zamerne zneuzije jako RP info. To proste pravy hrac nedela, neni to fer. Takovou prasarnu dokaze kazdej.
Bylo v mym zajmu znat pravdu a tu sem ti tu rekl. Stejne tak jsem tehdy svoje pochybnosti rekl Horianovi i Triadovi, ale to neni jejich problem a ostatne to ani nemuzou poradne resit, ten problem totiz vznikl jinde. Tady se furt za vsechno vini starosta nebo nekdo z RT nebo iluminati, ale ono je to tak jednoduchy, ze k tyhle diskreditaci staci i blbej obycejnej hrac, coz je ta nejjednodussi a tudiz nejpravdepodobnejsi moznost. Zbytecne furt vymejslite slozitosti a spiknuti zhora tam, kde jsou veci naprosto jednoduchy a jasny. To hraci si vzdycky nejvic skodi sami a vzdycky tomu tak bude.
Vic uz k tomu asi ani nemam co rict, protoze vsechno uz bylo receno.
Edwine ty kolem sebe pořád kopeš jako malý dítě nechápu o co ti jde? Tuhle obviňuješ Horiana, tuhle Triáda . . .
Chceš tu hrát nebo vyvolávat problémy?
Potřeboval bych pomoc s jedním problémem, stráže mě chytly při páčení zámku a daly mi pokutu. Měly mě i portnout do vězení, místo toho mě nedopatřením portly před něj. Řekl jsem si, že se nechám zatknout znova, tentokrát mě portly do vězení dobře, ale doběhl gardista a přes mříže mě zabil. Ani jako duch se nemůžu dostat ven, nemůžu se oživit, v cele mi zůstala mrtvola se všemi věcmi. Dá se to nějak řešit?
Určitě jo, ale honem si sežeň GM ve hře než ti zmizí tělo s věcma...
Bych moc rád, jen nevím, kde, proto píšu sem Smile
Vyřešeno
(19.08.2014 v 08:58)Pilgrim napsal(a): [ -> ]Bych moc rád, jen nevím, kde, proto píšu sem Smile

nejlépe napsat page-prosbu o pomoc....v papperdollu tlačítko Pomoc, otázky a problem, prosba GM o pomoc nebo tak nějak a tam stručně a jasně popsat problem...
Které to bylo vězení? Upravoval jsem házení do vězení aby se házelo náhodně do plochy domovní zóny, která vězení definuje. Je možné že to vězení má tuto zónu špatně definovanou.
Vězení hned vedle schodů. Portlo mě to před dveře cely.
Takže asi Ishar, že Smile Mrknu na to.
achjo achjo whitey...k tomu všemu ještě jedna isharská cela není zamčená takže se nám vězni smějí do ksichtu Biggrin
Starosta nemůže sehnat řemeslníka aby vyměnil zámek? Smile
Uzamknu, prozatím GM blokem (nešperhatelno). Útěky z vězení budou možné teprve až zprovozníme pouta.
Prověřeno, uzamčeno. Taky jsem koukal že jsou tam i cely Vilhelmovic, které jsem z nevědomosti překryl Isharskými - opraveno.
Rád by som sprístupnil jazdítka všetkým členom cechu Arcanum. Predstava je nasledovná:

a) Prenajmem si políčko vo Vilhelmoviciach.
b) Umiestnim zvieratá tam.
c) Umiestnim tam cechovného vendora, ktorý bude komunikovať len s členmi cechu - iným hráčom nič nepredá.

Otázky:
1. Je možnosť urobiť spätný výkup jazdítok? Ako inak môžem umožniť ich návrat do stajne?
2. Ak to je môj pozemok, s mojími nulovými znalosťami o zvieratách tak budú raptori dospievať?

Alternatíva:
Prenajme sa budova stajní a bude to skriptené cez iné interakcie?

Jak to vidíte vy?
Vendor aktuálně tuším neumí omezit prodej/nákup na určité osoby či členy guildy.
Farma potřebuje pravidelnou péči farmáře, bez toho ti to tam tak maximálně v krátkém čase pomře.
Zpětný výkup tuším možný není.
tak proc si vas cech nepronajme sluzby nejakeho toho hranicare a farmare nezaplati mu pomezek s tim ze se bude za odmenu o ty zvirata starat ?