Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Môže sa farmár naučiť hrať na hudobný nástroj a využívať jeho buffy ako bard?
Ne....resp může se naučit hrát pokud mu to dovolují dovedností body ale buffy mít nebude, ty jsou jen pro barda.
Naučit hrát ano, myslím že fungují i skládané melodie na harfy apod. (tj. můžete si Zpěvníkem složit vlastní melodii)
Buffy ne, ty jsou pouze bardské.
Je normálne, že sliepky znesú do hniezda 8 vajec (po podržaní kurzora nad hniezdom hra tvrdí, že je tam 8 vajec) a keď ich dvojklikom pozbieram, hra mi zahlási, že som zobrala len jedno vajíčko a len jedno mi pridá do batohu? (pýtam sa všeobecne či to tak funguje ale keby čosi [1672 1650 0]
Dlužím ti 8x vejce (napiš PM s postavou kam je dát), otestoval jsem hnízdo a vše bylo OK.
Jediné co je špatně je ta zpráva kolik vajec bylo sebráno.
to je v pohode :-) urob si omeletu Wink
som otrvná .___. podarilo sa mi uvolniť v domčeku pec a dať si ju do batohu, no odmieta sa nechať položiť na zem...presun medzi kontaniermi ide. 1670 1655 5. v bedniach pred pecou sú tie diely...a pages stále nejde poslať
Nejseš otravná, jen si někdo z GM na sebe vždycky přidělí page a pak to neuzavře i když to už třeba je hotové.. Sad *palec dole*, protože navíc se obávám, že takovou zabranou page může dále manipulovat jen Admin, takže jiné GM už s tím nic neudělá, dokud je to blokované (teda pokud se nepletu).
Jdu řešit.
EDIT: Hotovo - kamenná pec. Předchozí page převzata, uzavřena.
A Ty "8x vejce" máš v peci, nikdy nevíš, kdy bude válka, ještě se budou hodit.. Delfíni stejně omeletu nejedi.
(22.02.2015 v 12:57)Aneroth napsal(a): [ -> ]Ako je to s fresh expami? Ja pobijem tak polovicu bezhlavcov a už sa mi zníži prísun expov  (na postave Lyann Vey, farmárka, zabíjam pomocou čierneho medveďa).

Nikto prosím nevie? Docela ma to štve, že ani neprejdem celý dung (chabých 1000 expov) a už sa to utne.
Netuším co myslíš pod pojmem "fresh expy".
Jsou: OnlineXP (zkušenosti za odehranou dobu), expy za zabití, za splnění kvestů, za řemeslnické zakázky, za projití dungeonů, za vykonávání určitých činností (boj u válečníka, hra na nástroj u barda - to jsou XPFA a jsou omezeny stropem na každý den).
Fresh systém je systém hodnocení hráčů (od gm, i od jiných hráčů), který zvyšuje/snižuje OnlineXP.
Řekl cbych, že myslí zvýšené expy za zabíjení, když naloguje, po nějaký limit dostáváš za monstra a za boj víc expů, po určité době to opadne. Vím ale jen, že se ta rychlost obnovuje jednou za šest hodin, ale jakou mají hranici, nevím.
Jo tohle... to šlo mimo mě, to se musí zjistit u Gea a s kým se to vymýšlelo.
Jo tim jsem se probiral. Funguje to na dve ruzny podminky. Bud prekrocis tema fresh expama hranici 500expu nebo 40 zabitych monster. A obnovuje se to jednou za... A ted si nejsem jist, bud 5, 8 nebo 12hod od prvniho zabityho moba, kterej ti dal drivejsi fresh expy. Do tech 500 se zapocitava vzdy jen polovina. Tzn kdyz ti mob dava 10expu, kvuli fresh expum dostanes 20 cca (mozna trosku vic) tak jen tech co mas nad 10 se ti zapocitava do toho souctu 500. Ve vysledku je tedy nejefektivnejsi zabijet monstra, ktery normalne davaj, za 12,5expu a vic (500/40), protoze nejefektivneji vyuzijes tu prvni podminku. Kdyby jsi zabil 40 mobu ktery ti davaj 3expy, tak mas za fresh expy 120 expu a musis cekat nekolik hodin na dalsi.

Snad nevadi ze jsem to popsal takhle podrobneji. Mozna je to dobre, ze si to osvezi i admini. Smile
Ďakujem Biosek ^^
A ospravedlňujem sa za nepresný výraz, kedysi sa to často tak nazývalo tak mi to utkvelo v pamäti a inak to ani nenazývam Blush
A zase ja Biggrin Na mojej hraničiarke (Nevrath Arcanea lvl 15) dostávam aj napriek hodnoteniam a čomukolvek dlhodobo len 3 online expy za minútu. Je možné, že je tam niekde chyba alebo to proste len tak je?Biggrin
Hodnocení jsou hodně závislá od toho, jestli tě hodnotil nějaký GM, nebo ne. Hodnocení od hráčů v podstatě skoro nemají váhu. 3 expy za minutu je jednoduše opadnutá známka, mají to teď tak skoro všichni.
Hodnocení od 10 a více hráčů se počítají jako jedna GM známka. Bohužel tu těch hráčů není tolik.
*už ani nejde konštatovať, že je to zase ona*
už sa mi viac krát stalo, že v rámci armádneho questu ma poslali k mostu na Cyprony aby som tam ochránila nejakú osobu, no absolútne neviem ktorý most to je, prešla som vždy všetky medzi cypronou a isharom no nikde nikdy nikoho nenájdem a quest nemôžem splniť...som len blbá či je tam niekde chyba?Smile
http://new.manawydan.cz/?cont=mapa -> v okénku Hledat zadat "Most na Cypronu".
Mapa by měla obsahovat všechny body kde se něco děje, např. ty kam chtějí dovést eskortovatelná NPC - je generovaná ze stejných zdrojů.
Ach, těší mě velmi, že to s tou web mapou někoho napadlo! Smile Jinak členové armády maj mapu i ve hře v místnosti s omezeným přístupem a také je možné přidat navigační NPC podobné žebrákovi od severní isharské brány (ten tuším funguje jen pro území města, takže tenhle most v nabídce asi mít nebude).

Mapa na webu i navigace by již měli obsahovat všechna místa z armádních questů, kvůli tomu jsem ta místa přidával do XML.
Ta NPC mohou mít každopádně mírnou odchylku od uvedeného bodu, aby to nebylo jednoduché až moc, to je dané nastavením spawneru. Ale tuším, že zrovna u těch armádních questů bude poloha v mapě spíš naprosto přesná, protože tam se ty NPC spawnujou skrz interakci na konkrétní lokaci a tu konkrétní lokaci jsem přesně zanesl do XML (proto taky "Most na Cypronu" je značený kousek vedle, než kde se most přesně nachází).