Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To je další možnost no.. Třeba koza a kozel snad už i skrz stopování jsou, na více či méně speciální místa by se mohly přidat i další zvířata.
Tohle by byla další možnost - něco jako forma lootu, pokud tam někdo dorazí s hraničářem a vybije "ostrahu".
Nicméně radši bych se v případě spawnů přikláněl k variantě, kdy více spawnů bude spawnovat s dlouhýma pauzama náhodná zvířata, ať to není tak, že hraničář jen bude chodit na předem jisté místo pro konkrétní zvíře. Smile
Ono co se týče těch slizů nevím, za wara se do dá relativně čímkoli (s perkem na zásah se člověk celkem trfí i zbrabní an kterou nemá skill), ale jiné classy jsou proti slizu, pokud náhodou jedou sené/sekery celkem bez šance i na solidním lvl, ano jinou zbraní mohou bojovat, ale jen slabou (nesplnují požadavky na to, aby bojovali něčím použitelným), takže dávají malé dmg a ke všemu se trefí jednou za uherský rok (takže sliz se poklidně vyregeneruje mezi dvěma zásahy).
Můj noob dotaz: v jiném vlákně jsem se dočetl že necrosummoni jsou oproti orignalu oslabení, jak je to s ostatnímy summony(ledni,černy,hnědy medvěd,gorila atd.)? Jsou také oslabeni? Pokud ne tak by podle mne měli být aby měli hraničářovi peti převahu.
Slabší jsou všechny summy, pokud si dobře vzpomínám.. Perkama to oslabení snad i můžeš zmírnit.
Všichni summoni jsou oslabení, perk oslabení zmírňuje až do normálu.
Jediné stížnosti na nekro které si pamatuji bylo Astrální pouto (zmíněný perk), že je omezené Povoláváním.
Změny jsou v plánu (jsou i někde na matisu), bohužel zatím není čas a motivace.
Tak oni jsou pak ještě summoni oslabení tím, že neumí kouzlit (jiná než necílená kouzla).
Teto problém se již řešil. Odpověď zněla:
Citace:Při testu mi za současného stavu AI fungují mágové normálně, testován Summon VIII.
Aby začali na cíl kouzlit je potřeba jim zavelet do útoku.
Po dvou měsících bez jakékoliv reakce ( http://mantis.manawydan.cz/view.php?id=417#c2843 ) jsem problém uzavřel.
1)Mám dotaz na lokaci nad Isharem pod Kohaniným polem - 1230 1802 0 Manawydan. Předpokládám, že je to asi bývalé sídlo cechu G.O.R.A. Postavili si to? Přijde mi to jako celkem pěkné místo, ale je úplně nevyužité. Někdo tam má asi nájem z bezedné pokladnice. Je tam pěkná farma, ale bez možnosti bydlení. Přijde mi dost blbé, když takové strategické pozice obývají lidé co lognou jednou za měsíc nebo za půl roku a to je vše.

2)Nebyla by možná špatná i kontrola vendorů. Někteří nic nenabízejí ani nevykupují - a nebo úplně nereálné nesmysly. Akorát mají spoustu peněz, takže tam budou stát do konce světa a blokovat místo.
1) Obývá to dlouhodobě hrající člověk.. Není na nás posuzovat, jestli frekvence jeho hraní je dostatečná pro vlastnictví nájmu, stačí, když bude platit těch cca 30-35 tisíc měsíčně.
Zbytek je na městu.
2) Toto je opět spíš otázka na město.. Hádám, že dokud platí daně (není jisté), tak tam městu vadit nebudou.

Otázka majetku apod. dle mě není otázkou morálky a solidarity, často "bezohledně" platí "kdo dřív přijde"/"kdo dá víc"..
Zároveň je však osobní vlastnictví apod. jedním z nedotknutelných práv jedince a omezovat je značí taky jistý morální defekt, pokud ovšem omezení práv nevznikne ze strany starosty oblasti z RP důvodů ingame anebo např. ze strany RT z důvodů prohřešku souvisejícího s majetkem (nelegální obohacení, zneužití bugu k nabytí atd.). Sestavovat v RT komisi, která by někomu na základě pouhých "ideologických" pohnutek odpírala právo na osobní vlastnictví (a nájmy) by mi přišlo nanejvýš nešťastné..

Pokud někoho vyhodí starosta, je to legální a bez problémů, pokud to nebude silné zneužití pravomocí s důvodem k sesazení vyšší mocí ingame. Smile
Výjimečně se může stát, že vás někdo vyhodí, pokud obsadíte na míru upravený nájem určený pro konkrétní osobu nebo cizí vlastnictví, kde se platí udržovací náklady apod., ale o tom většinou taky rozhodují starostové nebo GM dané oblasti.
To chápu, nechci nikoho vyhazovat... Jen jsem chtěl vědět jak to je. To místo sleduju už víc jak pár let.

A ti vendoři... popravdě to mi vadí už celkem dost. Je jich tam hodně a neustále je omylem proklikávat a dívat se že neustále nic nemají... Úplně by stačilo zavést pravidlo k vendorům třeba na počet prodávaných nebo vykupovaných surovin. Nebo jiné podobné pravidlo(ale kdo by to zase kontroloval že :-). Přijde mi dost nešťastné, když má vendor 100 zlatek a denně se mu strhává 20st nebo kolik. Jak moc se řeší občanství nebo poplatky netuším. Asi to bude jen můj osobní problém, takže to neřešte.
Tam se během těch pár let měnil majitel několikrát, dokonce to i bylo minimálně jednu dobu volné, ale bohužel si to asi propásl.. Sad
No, za vendora by se mělo platit každý měsíc, ale asi se to moc nevybírá.
Myslím že u vendorů doplním kontrolu posledního použití majitelem. Po měsíci bez kontroly majitele (alespoň otevřít obchodní gump) se smaže.
Založeno jako bug1167.
To je dobrý nápad, ale možná bych dal radši měsíce aspoň dva.. Když někdo odjede třeba do zahraničí nebo tak něco.
EDIT: A nedalo by se místo smazání vendora se všema věcma a hotovostí to přesunout do skladu z batohu vendora a všech napojených truhle, podobně jako když ti propadne nájem? To smazání se vším by bylo docela drsné, kdyby to bylo stylem vystěhování, nemám s tím problém..
Pokud nedostane zaplaceno tak se taky maže ("uteče s věcma").
Já osobně bych stejně udělal i ty domy, pokud se hráč alespoň jednou do měsíce neukáže ve hře (v domě) bude vystěhován i kdyby měl nájem na půl roku.
Může být, ale fakt bych to radši udělal aspoň na ty dva měsíce.. Smile
Měsíc je dost málo. A celkově mi to příjde drsný omezení. Chápu to u těch vendorů co nic nemaj a jen zabíraj místo, ale dokud někdo platí plat/nájem/daně tak neni moc herní důvod proč by měl vendor utíkat nebo někdo někoho vyhazovat z nájmu. Komu je co do toho jak svůj nájem využívá? Nehledě na to, že je to jen otázka toho jestli hráč co zrovna nemá čas zapomene/nezapomene lognout aby si poklikal na vendora. A jsou tu i hráči co jsou často dýl jak měsíc mimo počítač.
To radši omezte maximální dobu na jakou jde zaplatit nájem (pokud už to tak neni) třeba na 2-3 měsíce.
Taky bych se přimluvil k těm dvěma měsícům. Myslím že je to celkem přijatelná doba a přitom dojde i k zamezení toho, že tu bude vendor zaplacený na dva roky dopředu... Nájem taky udělat nejlíp technicky tak, aby bylo možné zaplatit právě jen aktuální měsíc a jeden další.

Dva měsíce mi drsné nepřijdou, pokud někdo čtvrt roku nelogne, proč by měl blokovat místo? Navíc je tu i dost lidí co lognou na nějaký sněm... měsíce nejsou vidět ve světě a pak představují vůdčí postavu frakce a dělají rozhodnutí.
Placení nájmu domu je omezené na 5 období, takže pokud je na zmíněném pozemku vše správně nastavené (nájem + období je standardně týden) tak tam musí někdo logovat a doplácet nájem.
U vendora udělám stejný systém, místo braní peněz ze společné kasy se mu bude platit zvlášť.

V intervalech koukám taky udělám vítr.
Pro Farmu / Pole je to 30 dní, pro Uvazovací kůl 1 den, pro GuildStone 1 den, pro domy defaultně 7 dní.

Návrh:
Upravím defaultní hodnotu na 1 interval = 7 dní pro Dům, Pole, Farmu, GuildStone a AdvancedVendora. Uvazovacímu kůlu zůstane 1 den.
Upravím maximální počet předplatných intervalů na 8.
Téměř všechny "tradiční" nájmy (domy, farmy, pole) jsou v současnosti dělané na nájemní období měsíc.. Existuje jen pár výjimek (pokoje v hostincích, veřejné prostranství pro krátké společenské akce apod.).
Reálný měsíc? To je nájem na víc než půl roku... není to moc?