Manawydan Fórum

Úplná verze: Noob Dotazy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.02.2015 v 18:43)Fujiwara napsal(a): [ -> ]Ale bere, ty se vždycky chytneš každého slovíčka a pak k tomu napíšeš slohovou práci kde se to snažíš obhajovat nějakýma technicko právníma argumentama. Ty jsi podle všeho hlavní questař a vedeš velkou část světa a RP, ovládáš většinu důležitých postav a je jen na tobě jak využiješ svůj čas vyhrazený pro Manawydan. Říct já jsem údržbář a technik, jestli chcete questy a zábavu tak si ji budete muset udělat sami. Technik netechnik, pořád jste vedení shardu a rozhodování je na vás. 
Ale těžko se bavit s argumentem typu GM tu není od toho, aby vám dělalo šaška nebo zábavu. Tohle není single player hra s kampaní a hromadou questů. Přitom Manawydan stojí na stylu Pán jeskyně víceméně - hráči nebudou trávit čas tam, kde se prostě nezabaví. Takže pokud jsem se někoho dotknul, přijměte moji omluvu. Jistě sami víte na co se zaměřit a hloupé rady nejsou potřeba. Pak akorát Stig sepisuje odpovědi na fóru a já mu tím užírám čas, který může využít nějak smysluplně.

Ale jedna věc by mě Stigu zajímala a možná to vysvětlíš nějak technicky i pro méně chápavé... proč je tady tak málo hráčů? Za mě je to vše, musím si dát pauzu od psaní na fóru. Se tu akorát vždycky s někým porafám.

Radši nerafej a logni, půjdem opékat buřty. Biggrin
(10.02.2015 v 18:43)Fujiwara napsal(a): [ -> ]Ale bere, ty se vždycky chytneš každého slovíčka a pak k tomu napíšeš slohovou práci kde se to snažíš obhajovat nějakýma technicko právníma argumentama. Ty jsi podle všeho hlavní questař a vedeš velkou část světa a RP, ovládáš většinu důležitých postav a je jen na tobě jak využiješ svůj čas vyhrazený pro Manawydan. Říct já jsem údržbář a technik, jestli chcete questy a zábavu tak si ji budete muset udělat sami. Technik netechnik, pořád jste vedení shardu a rozhodování je na vás.
Tak promiň, že čtu posty a hledám za nima nějaký obsah. Dry Pokud někdo nechce být brán vážně, musíte to napsat, já jsem v tomhle ohledu natrvdlý a prostě když někdo napíše "A", tak čtu "A".
Já nic neobhajuju, jen sem si dovolil popsat, jak tvoje zpráva může na někoho jiného působit a proč to není tak jednoduché, jak píšeš. Tomu se říká zpětná vazba, kvůli tomu fórum existuje a RT dostává zpětnou vazbu prakticky každý den. A bez zpětné vazby se jednoduše všichni můžem jít rovnou zahrabat, protože pokud chceš svoje jednání/psaní nahlížet jen ty sám, tak to nedopadne dobře.

Dobře teda, teď k té koordinaci.
Když teď řeknu "od zítřka budou každý týden aspoň dva questy", je to rozhodnutí vedení nebo koordinace? Ano, jistě. Dokonce už tu tahle snaha byla několikrát.
Změní to na věci něco? Ne, nezmění. V minulosti to na věci nic nezměnilo, nebo pouze ve velmi krátkém časovém horizontu.
To už je ale v tomhle ohledu několikrát ozkoušené.
Akorát pokud bych chtěl být brán vážně, tak buď musím rezignovat, protože to nikdo nebere vážně, nebo povyházet všechny, kdo pro to nic neudělali. Z toho ale nevidím žádný přínos.. tomu se říká "eskalace krize" a to já dělat nechci.

Takže co mi zbyde? Můžu to všechno leda dělat já sám, nebo tu teda žebrat o to, jestli někdo nechce přiložit ruku k dílu (to tu dělám opakovaně). Tím je asi myšleno to "je jen na tobě jak využiješ svůj čas vyhrazený pro Manawydan", ale to prostě časově nevyjde, pokud tu nebudou další aktivní pracující. Protože až mi vyplyne z toho herního dění např. potřeba hodit do hry nějakou stavbu, tak stejně ale stavbu si musím postavit sám, patch si budu dělat taky sám, zápisky z questu sepíšu já, do baráku hodím NPC s mýma vlastníma interakcema, okolo dám monstra co jsem sám vytvářel a dost možná budu i hrát jen sám se sebou (přeháním, ale.. zas tak jisté to není). Prostě už to budu dělat úplně všechno a to je přesně o ničem, protože tohle ani moc dlouho nevydržím ani nechci.
A jinak ani já jsem nerezignoval na herní dění, jen prostě dělám primárně to, v čem nahraditelný (momentálně) nejsem, to je pro mě jasná priorita oproti tomu, co může dělat kdokoliv. To ale neznamená, že jednoho dne se k tomu opět nedostanu - dokonce před pár dny jsem přímo ve hře s pár hráčema hrál, odhadem hodinu nebo dvě (zápis asi nehledej, ale ono to stejně "nebylo nic velkého").

Představuješ si to trošku jednoduše.. Něco rozhodnout je pěkný, ale jak jsem psal, tady ani pořádně není koho koordinovat. Když píšu, že není kdo by ty questy a obsah dělal, těžko k tomu budu někoho vést nebo koordinovat. Z hovna bič neupleteš i kdybysis říkal třeba top manager nebo ředitel zeměkoule.
 
(10.02.2015 v 18:43)Fujiwara napsal(a): [ -> ]Ale jedna věc by mě Stigu zajímala a možná to vysvětlíš nějak technicky i pro méně chápavé... proč je tady tak málo hráčů? Za mě je to vše, musím si dát pauzu od psaní na fóru. Se tu akorát vždycky s někým porafám.
Technicky ti to nevysvětlím, protože to není v zásadě technická otázka (mmj. ti to tu např. nemůžu vůbec nijak kvantifikovat Smile) ale můj názor:
a) Již zmíněno. Nedostatečné personální zajištění na poli herního (a dalšího) dění a obsahu.
b) Ultima je již v úpadku, lze vysledovat na online stavech i všude jinde, my jsme z toho vyšli ještě relativně dobře, protože místo poklesu z 350 hráčů na 35 hráčů tu máme pokles dejme tomu z 35 hráčů na 5 hráčů (a to úplně opomíjím, že nárazově je sem schopno nalogovat třeba i 15-20 lidí).
c) Je tu stále ještě mnoho práce i na poli technickém, aby hra byla vysoce kvalitní.
d) Komunita škodí sama sobě, to tu asi nemusím moc rozvádět, těch případů je nepočítaně a nemá cenu zmiňovat jen jeden nebo dva.
e) Lidi potřebujou někoho, kdo je potáhne. Takový tu hádám momentálně nikdo není. To byli v minulosti hráči jako Alvin, hráči jako Bumhug, hráči jako Drathart, hráči jako Mir.. ba dokonce v dobách mého častého hraní kdy sem ani nebyl GM i na mnou - tedy čistě hráčem - pořádaný (!) event přišlo nějakých snad 20 lidí. A to nebylo tehdy na hráčský event nic ojedinělého. Takže co na tom z pozice hráče nejde?!
f) Lidi nedotahují věci a nemají vytrvalost z nejrůznějších důvodů a tak i dobře nastartované záležitosti končí rezignací, odrazením a zklamáním.

Jistě by se dalo vymyslet i něco dalšího, ale ať to zas není ta slohová práce.


A to že tu něco sepisuju a bere mi to čas? Já mám jasno co chci říct a píšu docela rychle, takže zas tak dlouho mi to nezabere.
A pořád ještě je tu šance, že někdo zvládne tu chabou čtvrtinu normostrany bez naříkání přečíst, zamyslí se nad tím a třeba ho to i namotivuje.. Když by se za všechny ty posty objevil jediný člověk schopný aspoň měsíc nebo dva něco dělat (a to už se imho stalo několikrát), pořád ještě se mi to vyplatí.
Motivovaně aktivně něco podstrkuje http://www.darujhovno.cz/
Nečetl jsem to celé, ale jak byly questy, byli i lidi...takže ozkoušené to je a fungovalo to...krachlo to většinou že se GM nějak nepohodlo s hráči => GM se urazí kvůli nějaké prkotině => nejsou questz => nejsou lidi....jinak jasně se statusem 2 z toho jedno gm by mi asi přišlo dělat q zbytečný...ale když je lidí víc chtělo by je to nějak zabavit ,upevnit jejich zájem o shard..
Jistě. Nebo se kvůli nějaké prkotině urazí hráč(i). Biggrin
To už je ale ohraná písnička a že questy přinejmenším ničemu neuškodí, to tu asi uznává i ten největší questoskeptik a toliko proklínaný power player.
Tak pojďme pokročit od konstatování stokrát vyřčených pravd k něčemu dalšímu:
a) jestli tu je kdo by ty questy dělal (tady prosím nemluvme zase o Triadovi, protože to už by trochu zavánělo);
b) jestli jsou ještě hráči schopní udělat nějaké malilinkaté herní dění sami pro sebe i pro ostatní (*popichuje* dřív to šlo, ale dnešní móda asi je říkat, že to možné není.. je pro to název - alibismus);
c) pokud neplatí ani a), ani b), jestli se někdo aspoň v blízké budoucnosti k jednomu z toho rozhoupe.

Možnost d) neexistuje.

A za sebe říkám od začátku, že potřebuju dodělat věci, které prostě dodělat musím a které nikdo jiný neudělá. A že ani z pozice koordinátora nebo "hlavního questaře" bez lidí ze skupiny a) dělat nic nemůžu a bez lidí ze skupiny b) vám v tom ani nemám jak asistovat.
To jsou fakta a jestli chcete směřovat k cíli, nestačí jen ukazovat kolem sebe, ale je nutné se osobně angažovat. Protože já vám řeknu z vlastní zkušenosti, že máloco tu za vás udělá někdo jiný a že jestli se jen chcete vozit na aktivitě někoho ze skupiny b), tak na to tu momentálně nemáte dostatečně silné hráčské vůdce.. Smile
U elfů je (a) i (b).
Já jsem fakt moc rád aspoň za to, ale evidentně je to málo, protože všichni elfa hrát nebudou a ostatním je to málo. A hlavně to tu nemůže viset na jednom Triadovi, to je prostě málo i kdyby se pro elfy rozkrájel..
Jinak mě těší i ta potenciální možnost, že varianta b) je ještě teoreticky přípustná (aspoň někým). Díky.
b) je u mě perma .. akorat za něj dostávám pořád ban, neb se řeší skrz GM místo ve hře .. a promiňte mi to, ale omráčení za to že mě hobit řekne, že jsem malý mi jako porušení pravidel na RP shardu nepříjde Smile Biggrin
Nepleteš si RP s PvP?
ne, wdy, co ti udělá cigoš když mu řekneš že je černá huba Smile resp. co ti udělá skin, když se mu začneš vysmívat

jde spíš o to, že ja jisté osoby nikdy nijak neokradu, ani je nijak neresskilluju .. prostě mu za křivé slovo jednu uvalím, aneb RP zdejšího orka..
Není nad potlačování RP OOC řešením/trestem.
Z mého pohledu je nejhezčí na Questech to, když vidím jak to hráče baví a zajímá je, kdy a jak bude pokračování..
Ale co mě mrzí nejvíc? Když tam jsou někteří hráči, co ke mně chovají zášť a úmyslně ty Questy prasí jak mně, tak hlavně ostatním.
Nevšímejte si mě, jen taková rána do prázdna =)
Mně by bylo vcelku jedno, kdybyste se tu reskillovali, vraždili a okrádali na potkání, kdyby pak nebyl humbuk okolo a třeba i méně zkušení hráči se tu nebáli hrát, protože "se tu prasí jako na všech ostatních shardech"..
Pokud si ale dobře vzpomínám, tak na otázku jak moc to tu má být "hárdkór" a jak moc to tu má být "kytičkový" nikdy nepadla žádná všeobecná shoda, takže momentální stav je prostě střední cesta.
Kdo chce "hárdkór", tak si zapne PvP. Kdo chce "kytičky", tak si ho nezapne. Schválně jaký je poměr lidí, kteří ho zaplé mají a kteří ne.. Smile Na vás momentálně je, abyste se ve hře mezi sebou respektovali alespoň do míry dané pravidly. Přičemž "spravedlnost" je vždy na straně proti pravidlům fyzicky poškozeného a případy se šetří jen v případě nahlášení.

Pokud skinhead/spoluobčan někoho napadnou, v ideálním případě by za to měli být trestně odpovědní a je úplně jedno, žes mu předtím řekl, že je malý/tlustý. A pokud nenahlásím, že mě napadli, nikdo nic s velkou pravděpodobností řešit nebude. S momentálními pravidly to tak platí i u nás, jen to "dodržování zákonů" se tu prostě provádí mnohem snáz.
Hm a já pořád marně doufám, že jednoho dne bude na mou hlavu vypsaná odměna, RP následky. Angry fyzicky poškozeného .. Biggrin ja mu klidně to přelakovani fasady zaplatím Biggrin .. ok odteď budu na omráčene házet 500, aneb ujma za odřený lak. Biggrin (vím co jsi tím myslel, jen zas píšu výkaly Biggrin)

Jelikož tady nehraji chvíli, tak vím v čem je jádro problému, jen mne prostě překvapujou a nepřestanou překvapovat tyhle situace...RP shard -> RP -> ban Biggrin Proč tady pak vznikla rasa jako ork, který se prostě nenechá urážet? Rasa která je velmi náchylná k výtržnostem. Biggrin
Gheede, kdyby na tebe byla vypsaná odměna, k čemu by to shruba vedlo? Dejme tomu, že by tu byl někdo schopný tě dostat, jakože není, protože jsou tu většinou lidi, kteří nějaký ten skill věnujou i jinam, než na čisté PvP. Dobře, někdo dojde, zabije tě, shrábne odměnu a co? Ty se oživíš a všechno je ve stejném stavu. Jen jeden hráč je o pár zlatek bohatší a třeba mu na zdi visí tvoje hlava, ale ty si běháš po světě dál. Na tomhle přesně pohořely hádky s Bratrstvem. Pořád zbytečné a nic neřešící PvP a když náhodou někdo dostal trest vězení, byly tady kolem toho dvoutýdenní hádky na fóru. Navíc, od toho tu sad ten PvP flag je, když už ho respektovat nechceš, je to tvoje věc. Krom toho, jak si představuješ orka ty a jak mnoho dalších lidí je na dlouhou debatu.
2Gheed: Neboj, pokud se někdy osvobodí Uruk-Goi, na celém jeho území plánuju zavést "PvP on" pro všechny. Protože hrát správnýho orka bez zapnutýho flagu jde jen těžko Smile.
(11.02.2015 v 08:34)Pilgrim napsal(a): [ -> ]Krom toho, jak si představuješ orka ty a jak mnoho dalších lidí je na dlouhou debatu.

tohleto prosím zkopírujte někam výrazně do velkého rámečku...a neplatí jen pro orky ale i pro všechny ostatní (v poslední době zvláště pro elfy)...kde jsou ty časy avelliona, mayi, suleho, gobruga a nazgela kdy elfové byli elfové a orci nebyli JEN pvpeři Angry

na gheedovu obhajobu: když přijde noobik za orkem a nějak výrazně ho urazí měl by dostat do zubů...stejně jako když kdokoli přijde za vojákem ve městě a urazí ho tak dostane minimálně pokutu
(11.02.2015 v 09:52)monty napsal(a): [ -> ](v poslední době zvláště pro elfy)... elfové byli elfové

Nějakej problém? Co se ti na aktuálních elfech nezdá elfské?
Potlačování RP OOC trestem? Tak to pozor, nikdo tu nedostal BAN za RP.
To že při naplňování vaší představy RP porušíte pravidla servru je váš vědomý čin, u kterého znáte následky.
(11.02.2015 v 08:34)Pilgrim napsal(a): [ -> ]Gheede, kdyby na tebe byla vypsaná odměna, k čemu by to shruba vedlo? Dejme tomu, že by tu byl někdo schopný tě dostat, jakože není, protože jsou tu většinou lidi, kteří nějaký ten skill věnujou i jinam, než na čisté PvP. Dobře, někdo dojde, zabije tě, shrábne odměnu a co? Ty se oživíš a všechno je ve stejném stavu. Jen jeden hráč je o pár zlatek bohatší a třeba mu na zdi visí tvoje hlava, ale ty si běháš po světě dál. Na tomhle přesně pohořely hádky s Bratrstvem. Pořád zbytečné a nic neřešící PvP a když náhodou někdo dostal trest vězení, byly tady kolem toho dvoutýdenní hádky na fóru. Navíc, od toho tu sad ten PvP flag je, když už ho respektovat nechceš, je to tvoje věc. Krom toho, jak si představuješ orka ty a jak mnoho dalších lidí je na dlouhou debatu.

Přečti si prosím orčí popis na webovce/wiki. Smile  Jinak co se tady pořád oháníš jakousi pvp postavou, ja žadne pvp nehraju a nechtěj abych tady začal ukazovat jak vyadá čisté pvp, to by tady zas každy s pvp flagem fňukal od rána do večera. S tou odměnou to taky není pravda, já už se tady milionkrát dožadoval toho, že když mě nějaky hráč usekne hlavu, aby mě bylo strhnuto co já vím 10 levelu apod. ..Dále ja ten pvp flag respektuju, ale když tady 95% hráču absolutně nemá pud sebezáchovy a začne rejpat do orka s medvědem za prdelí, tak se není čemu divit, promiň ale jestli tady chceš mít tolerantního orka, tak buď totalně překopej RP orka, nebo rovnou přeoperuj všechny orky na lidi, protože ork se prostě urážet nenechá. Smile

E: nechcete to přesunout do jiného topicu? řekl bych, že tohle už dávnou nejsou noob dotazy Biggrin